A kefir nagyon kalóriaszegény étel, ezért egészséges desszert készíthető belőle.
A kefir egy kalóriaszegény tejkészítmény, érdemes az egészséges életmód hívőinek őt használni az édességekben. A kefirtorta vagy sütemény elkészítése mindössze harminc percet vesz igénybe, az édességet ráadásul nem kell megsütni. A desszert egészségesebb, ha édesítőszert és növényi tejet használunk elkészítéséhez.
Hozzávalók (8 adaghoz)
- 525 ml kefir
- 20 dkg cukor (vagy 3-4 tk édesítőszer)
- 25 g zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4.5 dl tej
- 135 g tejszínhab por
- 2 db őszibarack
- 1 csomag tortazselé
Elkészítés
Először keverjük össze a kefirt, cukrot (vagy az édesítőszert), vaníliás cukrot és a zselatint, majd forraljuk össze őket egy lábosban.
Ezután verjük fel a tejet a tejszínhabbal, majd keverjük a már kihűlt kefirhez őket.
Tegyünk gyümölcsdarabokat a kefires masszába és öntsük az egészet egy kapcsos formába.
Amikor már megdermedt a kefir, díszítsük a tetejét gyümölccsel, leönthetjük gyümölcskocsonyával is.
(Forrás: Nosalty)