Így készíts tökéletes grillázst!

Így készíts tökéletes grillázst!

Az édesség, amit rendkívül könnyű elkészíteni, de ugyanolyan egyszerűen el is ronthatjuk.


Hozzávalók:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 6.7 dkg dió / vagy mogyoró

Elkészítése:

Készítsünk elő egy nagyobb tepsit, amit egy sütőpapírral kibélelünk, majd tegyük a tűzhely mellé. Öntsük a cukrot egy teflonos serpenyőbe, ezt követően pedig közepes lángon, fakanállal folyamatosan kavargatva melegítsük. Először percekig nem fog történni semmi, de ne hagyjuk abba a kevergetést, mert amikor hirtelen olvadni kezd a cukor, hamar leragadhat.

Látni fogjuk, ahogy elkezd összecsomósodni a cukor, mintha vizes lenne, majd szépen lassan szétolvad. Ha maradnak benne apró cukorrögök a barnulás és olvadás ellenére, inkább vegyük le a tűzről, a rögök később nem fognak érződni, de ha tovább ott hagyjuk, könnyen odaéghet.

Fontos, hogy a színére nagyon figyeljünk, amikor már körülbelül gyantaszínű (világosbarna), akkor levehetjük a tűzről, és azonnal csurgassuk rá az összetördelt dióra vagy mogyoróra, de próbáljuk minél vékonyabban, egyenletesen eloszlatni.

Legvégül hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, és megszilárduljon, majd egy nejlonzacskóba tördeljük, és egy nem érzékeny felületen klopfolóval zúzzuk össze.

A figyelmetekbe ajánljuk