
Európa túlnyomó része a mérsékelt éghajlati övezetbe esik, így októberben általában 10-15 fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk. Ám nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy az ősz közepén is élvezhessük a nyárias meleget – az Afrikához közeli, de Spanyolországhoz tartozó Lanzarotén ilyenkor is…
szeptember 09., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
Kellemes nyár októberben is – íme az ősz legjobb úti célja…
Oláh-Bebesi Borbála

Talán ismerős néhányunk számára az érzés, amikor a házi fagylalt nem egészen olyan krémes lesz, mint amilyennek azt megálmodtuk. Szerencsére ezzel az egyszerű recepttel megszabadulhatunk a jégdaraboktól, és egy olyan desszertet kapunk, amely nem hasonlítható a bolti párjához – anélkül, hogy…
augusztus 17., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Mindössze 2 összetevő kell ehhez az egyszerű fagylalthoz…
Hamu és Gyémánt

Izgalmas nassolnivalókból sosem elég – és szerencsére mindig van új a nap alatt. A világ konyhái tele vannak ötletes, kreatív fogásokkal, amelyek újragondolják azt, amit egy sajtról, egy gyümölcsről vagy akár egy zöldségről hittünk. Néha elég egy jó ötlet, egy kis fantázia és pár hozzávaló ahhoz…
augusztus 15., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
Pikáns, krémes, ropogós – a jalapeno-bomba a tökéletes…
Oláh-Bebesi Borbála

Egy tikkasztó nyári hétköznapon nincs is jobb, mint egy könnyed, mégis tartalmas saláta. Ez a lencse alapú, gyorsan összedobható étel köretként és egytálételként is megállja a helyét: tele van rosttal, fehérjével és vitaminokkal, a citromos-ecetes öntet és a rengeteg zöldfűszer pedig garantálja…
augusztus 13., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Kánikulában ennél több nem kell: így készül a legjobb nyári…
Hamu és Gyémánt

Főleg kisebb összejövetelek után szokott előfordulni, hogy nem ürülnek ki teljesen a borospalackok. Az ilyen helyzetekben érdemes előcsalogatni a fantáziánkat – ahelyett, hogy kiöntenénk, vagy túl sokáig a hűtőben hagynánk, hasznosítsuk újra! De milyen kreatív felhasználási módjai lehetnek a…
augusztus 08., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
A maradék bor a konyha titkos fegyvere – 5 szuper ötlet a…
Oláh-Bebesi Borbála

A fügét sokan nevezik a természet édességének – és nem véletlenül: az íze a cukrosan édestől a mézesen gazdagig, egészen a bogyós gyümölcsöket idéző ízvilágig terjed. A színe lehet sötétlila, szinte fekete, vagy épp világos zöldessárga. Amikor nyár végén megjelennek a piacon az érett, lédús fügék…
augusztus 07., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
Lassan itt a szezon: így készül a legjobb fügelekvár
Oláh-Bebesi Borbála

Szinte észre sem vesszük, és már nyakunkon a szeptember – de mielőtt beköszöntene, érdemes kihasználni mindazt, amit a budapesti nyár kínál. Augusztusban is rengeteg élmény vár minket, csak nyitott szemmel kell járnunk. Az alábbiakban 7 izgalmas eseményt gyűjtöttünk össze azoknak, akik nem akarják…
augusztus 03., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
7 budapesti program augusztusra, hogy a nyár utolsó hónapja…
Oláh-Bebesi Borbála

A nyári melegben általában nehéz olyan ételt találni, ami egyszerre könnyű, frissítő és laktató is – de létezik egy fogás, amelyik éppen ezt kínálja. A sült kukoricás és cukkinis tésztasaláta citromos öntetével, grillezett zöldségekkel és friss bazsalikommal igazi nyári hangulatot varázsol a…
augusztus 01., 2025 ● Oláh-Bebesi Borbála
Nyári hangulat a tányéron: cukkinis-kukoricás tésztasaláta
Oláh-Bebesi Borbála

Az egyik legjobb dolog a nyárban, hogy a finomabbnál finomabb gyümölcsökből nekiállhatunk lekvárt, fagyit vagy desszerteket készíteni – a lehetőségek tárháza végtelen. A vaníliafagylalttal tálalt sült barack könnyen lehet, hogy sokak számára az évszak új slágere lesz. Recept.
július 30., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Sült barack vaníliafagyival – a tökéletes és pofonegyszerű…
Hamu és Gyémánt

Ahogy beköszönt a nyár, a hőség és a vakáció időszaka, az élet ritmusa egy kicsit lelassul. A hétköznapok szigorú menetrendje, benne az iskolai kötelezettségek, munkahelyi határidők és a folyamatos pörgés, fokozatosan átalakul. Sokan ilyenkor végre „lélegezni” kezdenek: hosszabbak a nappalok…
július 15., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Nyár és olvasás – miért ilyenkor tudunk a legjobban…
Hamu és Gyémánt

A jégkása eredete egészen az ókorig nyúlik vissza, amikor is kizárólag a kiváltságosok élvezhették ezt a különleges finomságot. Kezdetben királyok és császárok hűsítő desszertje volt, napjainkban azonban már világszerte elérhető és nagyon népszerű ital – ráadásul mindez egy véletlennek köszönhető.
július 15., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Évszázadokon át a királyok és császárok itala volt, ma már…
Hamu és Gyémánt

Nincs is annál csábítóbb, mint hogy ezeket a forró, nyári napokat a barátaink és családunk társaságában töltsük el egy kellemes kertiparti közben. A finomabbnál finomabb ételek elfogyasztása után – mikor már a nap is lement – jó érzés elfogyasztani egy frissítő koktélt, ami csak még jobban…
július 14., 2025 ● Hamu és Gyémánt
Minden kertipartit feldobnak majd ezek a mojitós…
Hamu és Gyémánt