Leikeli47
Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!

A hét lemeze: Disclosure - Energy

Öt éve adott ki utoljára lemezt a brit tánczenei duó, a Disclosure, de a hétvégén végre megjelent harmadik albumuk is. Új anyagukon house-t fűszereznek R&B-vel, hip-hoppal és mindenféle, főleg afrikai világzenei elemmel. Az album közreműködőinek névsora pedig igencsak díszes, megtaláljuk rajta Aminét, slowthait, Sydet, Kehlanit, Mick Jenkins-t, Channel Tres-t, sőt még Kelis is felbukkan rajta egy dal erejéig.

Ezeket se hagyd ki: BbyMutha, Rich Brian, Dua Lipa, Hudson Mohawke, Jaden, Teejayx6, Sevdaliza, redveil, Aluna

Az erősen szexuális töltetű dalszövegeiről ismert déli rapper anyuka új albuma sajnos egyben az utolsó is, amíg meg nem gondolja esetleg magát. Ha már búcsú, egy pszichedelikus duplalemezzel megadta a módját neki.


A még mindig meglepően fiatal Rich Brian kamaszként került a figyelem középpontjában Rich Chigga művésznévvel a Dat $tick című dallal, azóta pedig rengeteg változáson ment keresztül. Új EP-je egy újabb állomása egy folyamatosan változó művésznek.


Dua Lipa kiadta idei Future Nostalgia című albumának remixelt verzióját olyan közreműködőkkel, mint Madonna, Missy Elliott, Gwen Stefani, vagy Mark Ronson többek között. Ha bejött az album, azért hallgasd ezt, ha meg nem, akkor meg azért adj egy esélyt az átvariált daloknak róla.


Az évekre eltünő Hudson Mohawke tavaly óta egészen termékeny. Akkor újra összeállt Lunice-szal egy új TNGHT lemez erejéig, idén pedig egy EP mellett ez már a második új albuma. Sose volt még ennyire jó Hudson Mohawke rajongónak lenni!


Will Smith fia, Jaden kétségtelenül sokat inspirálódik kortársaitól, de furcsa idioszinkratikus személyisége révén sikerül mindig valami sajátosat kihoznia belőle. Új mixtape-jének beharongozó kislemezei pedig igencsak bíztatóak voltak.


A még mindig tinédzser Teejayx6 bár nem arénákat megtöltő, de számottevő és lelkes rajongói bázisra tett szert online. A főleg csalásról és ügyeskedésről szóló, időnként viccesen kiszámíthatatlan rapstílusa valóságos underground internetsztárrá tette. Érdemes rá odafigyelni, rengeteg potenciál van benne.


A gótikus szintikkel operáló minimalista trip-hop előadó, Sevdaliza jóról és gonoszról énekel új lemezén rejtélyes parabolákon keresztül. Ha ez jól hangzik számunkra, vétek kihagyni!


A mindössze 16 éves redveil a szobájából írta, rögzítette, mixelte és maszterelte bemutatkozó albumát, ami már önmagában is nagy dolog, ráadásul még nagyon jó is. Ha Earl Sweatshirt kései munkásságát szereted, érdemes egy esélyt adnod a srácnak.


Végre megjelent az AlunaGeorge duó felének, Alunának az első szólólemeze, kislemezek alapján pedig már nagyon vártuk, előző héten az egyiket a hét dalának is neveztük. Ha csak feleannyira erős a lemez, mint az eddig kijött dalok róla, akkor kiválóan fogunk szórakozni.

A hét dala: Leikeli47 - Zoom

2018-as fantasztikus albuma óta nem hallhattunk új dalt az arcát mindig maszkszerű kendővel takaró rapper lánytól, Leikeli47-től. Új kislemezét hallva kiejelenthető, hogy inkább minőségre, mint mennyiségre gyúr, ráadásul ez az előfutára övetkező albumának, aminek Shape Up lesz a címe. A megjelenési dátuma egyelőre még rejtély, de az első kislemez alapján nem jöhet elég gyorsan.

Ezeket a dalokat is érdemes hallgatni

Új lemezzel jön a Hamilton sztárjának, Daveed Diggs-nek a kisérleti hip-hop formációja, a Clipping, az első dal pedig bíztató. A k-pop szenzáció BLACKPINK közös dalát Selena Gomezzel akkora felhajtás előzte meg, hogy egészen nagy dolog, hogy kicsit sem érződik ezután csalódásnak a dal. De hallhattunk a héten kiváló posztumusz Nipsey Hustle vendégszereplést is. Ez a hét inkább a lemezeké volt, de azért megjelent pár elég jó dolog dalfronton is.

10 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk