Kaytranada, Lizzo, A$AP Rocky, Denzel Curry, Idles, Tyles The Creator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: 1 800 PAIN - BEST HOUSE ON A BAD BLOCK

Valószínűleg ilyen lehet a Death Grips egy másik, párhuzamos dimenzióban. Az 1 800 PAIN zenéje leginkább olyan, mint egy stroke egy rémálom közepén, de a lehető legjobb értelemben, a 100 gecs legvadabb elborulásait idézve. Folyamatosan hangos és recseg, gyakorlatilag nincs egy csendesebb vagy nyugodtabb pillanata a formáció 8 dalos bemutatkozólemezén.

Jó eséllyel még sose hallottál a rejtélyes, többnyire ijesztő maszk mögött megbúvó, 1 800 PAIN nevű duóról, tekintve, hogy kevesebb, mint 1500 Twitter-követőjük és 626 YouTube-feliratkozójuk van, de érdemes megjegyezni őket, mert ilyen bemutatkozás után tuti fogsz még róluk hallani!

Ezeket se hagyd ki: Conway the Machine, TOKYO'S REVENGE, Jockstrap

Westside Gunn testvére és Benny The Butcher unokatestvére, Conway the Machine eddigi anyagain leginkább arra fókuszált, hogy jól rappeljen, erős sorokat és rímeket produkálva. Új lemezén viszont, ahogy a címével is próbálja jelezni, szintet szeretne lépni, bemutatva, hogy sokkal több oldalú előadóként, mint amit eddig hallhattunk tőle.


TOKYO'S REVENGE olyan, mint a Soundcloudról a mainstreambe szivárgó emorap minden irányának a legjobb verziója egy személyben. Új EP-jén kapunk tőle torzított, agresszív hip-hopot és poppunk által inspirált depizést is, de sokkal kreatívabb formában, mint elődeitől.


A Jockstrap idén már kiadott egy EP-t, aminek legnagyobb erénye, hogy nem csak dalról-dalra, de dalokon belül is teljesen kiszámíthatatlan volt, annyiféle dal annyiféle módon volt szétcsavarva rajta, így újabb EP-jük már ebből a szempontból is izgalmas, hisz lehetetlenség megtippelni, miféle kísérleti elektronikát kapunk éppen tőlük és az milyen váratlan irányokat vesz.

A hét dala: Audrey Nuna - damn Right

Audrey Nuna (korábban csak Audrey) kiváló RNB-énekes és egyedi stílusú rapper egy személyben, új dalán pedig mindkét tulajdonságát megvillantja egyszerre, gyakorlatilag olyan, mintha két különböző előadót hallanánk ugyanazon a dalon, tökéletes kémiával. A még mindig csak 20 éves koreai-amerikai előadó legújabb, a státusszimbólumokkal villogást szatirizáló kislemeze még egy bizonyítéka annak, miért ő az egyik legizgalmasabb új előadó az elmúlt évekből.

Ezeket is érdemes meghallgatni!

A Gorillaz Song Machine című dalszériájának legújabb kiadásához a The Cure frontemberét, Robert Smith-t nyerte meg közreműködőként, James Blake kiadott egy egészen jól sikerült Frank Ocean feldolgozást, Action Bronson új lemezéhez hozta meg a kedvet az elmúlt héten, míg a New Order és Usher meglepően jó formában van továbbra is. Janelle Monáe pedig bebizonyította, hogy nem csak unalmasan komolykodó, felejthető dalt lehet írni komoly témákról szóló dokumentumfilmekhez. Írt ugyanis egy nagyon jót az amerikai szavazóellehetetlenítésről, amire még táncolni is lehet.

15 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!A figyelmetekbe ajánljuk