SZA a Hit Different videóklipjében

Francia electropop és brit glam: íme, az előző hét legérdekesebb új zenéi

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Yelle - L'Ère du Verseau

A Yelle eddig még nem tudott hibázni, mindhárom korábbi albuma kiváló volt, legutóbbi, Complètement fou című lemezük óta viszont eltelt már hat hosszú év. A köztes időben ugyan kiadtak remixeket korábbi dalaikból, de finoman szólva is kiéheztették rajongóikat, így ideje volt már, hogy végre kiadja negyedik lemezét is a könnyen dúdolható, játékos electropopjáról ismert francia trió, a hétvégén pedig végre ki is jött új anyaga. Táncra fel!

Ezeket se hagyd ki: Declan McKenna, Dirty Projectors, Tricky

Egészen visszafogott volt az elmúlt hét az azt megelőző irdatlan mennyiségű új megjelenéshez képest. De azért akadt még egy s más, például kijött a 2015 óta aktív, de még mindig csak 21 éves brit énekes-dalszerző, Declan McKenna második nagylemeze. Glam, pop és indie találkozása a borongós Angliából, pont időben a borongós időhöz, kell jobb?

Tricky valóságos veteránnak számít, a triphop legenda már tizennegyedik nagylemezét adta ki a hétvégén. Viszont új anyaga a legjobb kritikákat kapó megjelenése a 2013-as False Idols óta, szóval mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt az elmúlt évek csalódást okozó munkássága ellenére.

Megérkezett a Dirty Projectors EP sorozatának harmadik darabja is. Az első folkosabb dalai és a második kísérleti RNB-je után ezúttal az eddig inkább háttérbe vonuló David Longstreth frontembert előtérbe toló, főleg egyszálgitáros énekes-dalszerző anyaggal álltak elő.

A hét dala: A.G. Cook - Xxoplex

Már csak két hetet kell várni a PC Music alapítójának és Charli XCX állandó alkotótársának, A.G. Cooknak a szólóalbumára, a legújabb kislemez pedig a legjobb az eddig megjelent háromból. Szétcsavart hyperpop a legjobb fajtából, a dal rövid játékideje alatt egyetlen másodpercet sem pocsékol el, folyamatosan újabb és újabb dolog történik benne, végig kiszámíthatatlanná téve.

Ezeket is érdemes meghallgatni!

Hosszú idő után új saját szólódallal jelentkezett SZA, méghozzá Pharrell és Chad Hugo legendás producerduójának, a The Neptunes-nak a jóvoltából. A hétvégét ugyanakkor korábban megjelent dalok sztárokkal teletömött kiváló remixei dominálták a hyperpop mellett. Ugyanakkor a Temples is jelezte egy dallal, hogy nem érdemes leírni a Tame Impala epigonnak tartott bandát, hisz képesek ilyenre is, mint ez az új dal.

12 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk