Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Duckwrth - SuperGood

www.youtube.com

DUCKWRTH - COMING CLOSER ft. G.L.A.M and Julia Romana

A kaliforniai Duckworth zeneileg igencsak széles skálán mozog, időnként táncolható, Pharrell által inspirált popot csinál, időnként pedig agresszív eratikus rappel operáló hip-hopot. Utóbbit most félretette nagy kiadós első lemezén, de nem kevésbé sokszínű az album, mint eddigi munkássága.

A SuperGood leginkább egy könnyed tánclemez forró esti éjszakákhoz, ami Neptunes-inspirálta rnb-től és afrikai perkával tarkított popzenétől kezdve neosoulon és funkon át egészen modern rnb-ig és Kaytranada-féle elektronikus zenéig egy halom zsáneren végigtáncol, de mégis koherens egészet alkot. Szervezőeleme leginkább a könnyed jókedv, Duckworth célja ugyanis nem titkoltan az volt, hogy 44 perc erejéig felszabadultak legyünk ebben a nehéz évben.

Ezeket se hagyd ki: Cut Copy, Mulatto, Troye Sivan, Vic Mensa, Chong The Nomad

A Cut Copy ausztrál szintipop formáció új lemeze a saját bevallása szerint a leginkább elektronikus zene, amit valaha csináltak, ugyanakkor a legkevésbé táncolható az eddigi anyagaik közül. Ezúttal nem megmozgatni akarnak, hanem egy érzelmi utazásra hívnak, elektronikus ütemekre.

Mulatto a Lifetime csatorna The Rap Game című tehetségkutatójának nyerteseként tűnt fel, azóta pedig szerepelt az XXL magazin legmenőbb, új rappereit összesítő Freshman Class címlapján, bemutatkozó lemezen pedig olyan neveket vonultat fel, mint Murda Beatz, Gucci Mane, vagy éppen 21 Savage.

Troye Sivan két számot már kiadott 6 számos új EP-jéről, ezeket korábbi, új zene ajánló cikksorozatunkban már méltattunk, most pedig végre megérkezett a teljes projekt is.

Vic Mensa a rosszul sikerült emo-sreamo-poppunk-féle kitérő után újra visszatért a hip-hophoz egy oldschool rap EP-vel és amikor éppen formában van, kifejezetten izgalmas előadó, akire érdemes odafigyelni.

Chong The Nomad többször is szerepelt már új zeneajánlós sorozatunkban, most végre egy hosszabb, 5 számos anyaggal is előállt, rajta többek között a múlt héten már ajánlott On Fire-rel. Ha izgalmas, inventív electropopra vágysz, ki ne hagyd az új EP-jét!


A hét dala: Aluna - Envious

www.youtube.com

Aluna - Envious (Official Music Video)

Az AlunaGeorge egyik felének, Alunának hamarosan érkező első szólóalbuma az eddig megjelent kislemezek alapján is érdekesnek ígérkezett, legújabb számával viszont azonnal felraktuk az általunk legjobban várt, hamarosan megjelenő lemezek képzeletbeli listájára. Az Envious egy szomorú dal szerelmi bánatról, ami közben ideális a tánctér beindítására is egy buliban. A tökéletes dal sírva vigadáshoz.

Ezeket a dalokat is érdemes hallgatni

Travis Scott dalt írt a Tenethez, Carly Rae Jepsen 5 évvel ezelőtti Emotion című csúcslemezének új kiadásához előásott egy eddig még sose hallott bónuszdalt, továbbá újra összeállt Pharrell Williams és Jay-Z mindig jól működő párosa. A brit grime három sztárja, Stormzy, AJ Tracey és Headie One pedig a Crazy Town Butterfly-ját hangmintázta. Bár nem sok érdekes új dalt jelent meg a héten, azért bőven találtunk hallgatnivalót.

10 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!