Új zenére vágysz? Ezeket ajánljuk az előző hét újdonságaiból!

Új zenére vágysz? Ezeket ajánljuk az előző hét újdonságaiból!

Manapság követhetetlenül sok zene jelenik meg minden héten világszerte. Múlt heti új zenés gyűjtésünkkel segítünk eligazodni a káoszon, és kiválasztani a legjobb friss zenéket.


Számtalan érdekes dolog történt az előző héten is zenei téren. Hosszú kihagyás után The Chicks néven visszatért a Dixie Chicks, további ízelítőt kaptunk az új Idles albumhoz, a King Gizzard & The Lizard Wizard pedig újra stílust vált. Összeszedtük, mit érdemes hallgatni az elmúlt hét terméséből.

A hét albummegjelenése: Lianne La Havas - Lianne La Havas

A Paloma Faith háttérénekesből lett brit folk-soul dalszerző és énekesnő Lianne La Havas hétvégén kiadta a harmadik stúdiólemezét, ami nemes egyszerűséggel csak a Lianne La Havas címet kapta. Ha egy lemezt semmiképen nem szabad kihagynod az elmúlt hét megjelenései közül, akkor az ez.

Ezeket se hagyd ki: Joey Badass, The Chicks, Protomartyr, Blu & Exile

Joey Badass 2017-es All Amerikkkan Badass című albuma óta főleg színészi karrierjére koncentrált, de idén érkezik a folytatás, izelítőül pedig kidobott egy új, 3 dalos EP-t The Light Pack címmel.

Új névvel és abummal tért vissza a Dixie Chicks, új nevén a The Chicks, ami utoljára 14 évvel ezelőtt adott ki új anyagot. Ha a poposabb country-ért rajongunk, a Gaslighter lesz a mi lemezünk.

Megjelent három év után az új Protomartyr album is, a detroiti post-punk banda új lemeze nagyon aktuális, szó esik a járványról és a rendőri erőszak elleni tüntetésekről is. Ha a jelenről akarunk zenét hallgatni sistergő gitárokkal, ez lesz a legjobb választás.

Újra közös albumot adott ki Blu és Exile. Számtalan underground figura mellett új anyagukon feltűnnek olyan nagyobb nevek is, mint Aloe Blacc vagy éppen Miguel. Ha hip-hopot akarunk hallgatni, ki ne hagyjuk!

És akkor nézzük a hét legfontosabb dalmegjelenéseit is!

Idles - A Hymn

Szeptemberben érkezik az Idles új albuma Ultra Mono címmel, a brit punkbanda pedig az előző két, pörgősebb dal után harmadik kislemeznek egy lassabb dalt választott, de nem kevésbé hozza meg a kedvet új anyagukhoz, mint az eddigiek.

Troye Sivan - Easy

Troye Sivan hamarosan új EP-t ad ki In A Dream címmel, amit egy új dallal harangozott be, és eddigi legéretebb anyagának ígérkezik az új dal alapján.

JPEGMAFIA & Tommy Genesis - Rough 7

JPEGMAFIA tavalyi fantasztikus All My Heroes Are Cornballs című albuma óta folyamatosan ontja magából a jobbnál-jobb új kislemezeket, a most megjelenten Tommy Genesis kanadai rapperrel közös új dalában sem kell csalódni.

King Gizzard & The Lizard Wizard - Honey

A folyamatosan stlust váltó és megújuló King Gizzard & The Lizard Wizard legutóbb egy trashmetál lemezzel jelentkezett, új daluk alapján újabb stílusváltásra számíthatunk, a zúzás után egy folkosabb irányba mennek most tovább.

Tkay Maidza (feat. Kari Faux) - Don't Call Again

A nemrég a legendás brit független kiadóhoz, az AD4-hoz szerződő brit rapper új kislemeze táncolható funk groove-okkal operáló könnyed popdal, ami az augusztusban megjelenő Last Year Was Weird, Vol. 2 című új mixtape-jének a beharangozója.

Open Mike Eagle - Neighborhood Protection Spell (Lana Del Biden Nem)

Open Mike Eagle új számán több publikus figura nyilatkozataira is reagál a fekete közösséget illetően, amivel szerinte káros előítéleteket táplálnak a feketék autentikusságát illetően, nélkülözve mindenféle történelmi kontextust. A dalt amolyan védelmező varázslatnak szánja a fekete közösség számára.

Will Butler - Surrender

Generatiouns címmel újabb szólóalbumot ad ki az Arcade Fire-ös Will Butler, Surrender címmel pedig meg is érkezett az első kislemez.

DUCKWRTH (feat. G.L.A.M. & Julia Romana)  - Coming Closer

DUCKWRTH új kislemeze tánczenésebb alapokon nyugszik, tökéletes tánczene a rappertől megszokott idioszinkratikus kreativitással meghintve.

Aluna, Princess Nokia & Jada Kingdom - Get Paid

Az AlunaGeorge-ból ismert Aluna új szólódala kiváló nyári dancehall sláger a nyári hőséghez Princess Nokiával és Jada Kingdommal.

Devendra Banhart - It's Not Always Funny

Vast Ovoid címmel érkezik jövő héten Devendra Banhart új anyaga, ehhez érkezett most meg az első kislemez, ami alapján új kiadványa hangzásában a Mala mediterrán hangzásához fog közel állni.

BIIANCO& Chong The Nomad - Put You In The Kitchen

A radar alatt mozgó, de felfutóban levő Chong The Nomad BIIANCO új számán villantja meg szintiben erős különleges produkciós képességeit, az eredmény pedig a szokásos módon inventív hangzású, letisztult electropop.

Itt egy playlist a dalokkal!

Amennyiben egyben hallgatnád meg a hét legérdekesebb kislemezmegjelenéseit, egy Spotify lejátszási listába összegyűjtöttük neked a friss dalokat.

A figyelmetekbe ajánljuk