Nick Cave énekel

Bár a koronavírus-járvány miatt idén nálunk is elmaradt a Nick Cave-koncert, kárpótlásul hamarosan részt vehetünk egy online verzión.


A zenész még múlt hónapban rögzített egy egész koncertet, amit végül július 23-án vetítenek majd le. Az Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace címre keresztelt – gyakorlatilag – koncertfilmben a zenész egy zongorán önmagát kísérve, egyedül adja elő életműve ismert darabjait.

A koncert fix időpontban kezdődik, leállítani és visszatekerni nem lehet majd, sőt később sem fogják semmilyen más formában kiadni, így aki lemarad, az kimarad. Magyar idő szerint 21:00-kor kezdődik a show, aki pedig követni szeretné, az 20 dollárért, vagyis nagyjából 6 ezer forintért veheti meg online a jegyét.

A filmnek egyébként A kedvencért Oscar-díjra jelölt Robbie Ryan volt az operatőre, vágója pedig Nick Emerson, aki többek között az Emma legutóbbi filmes feldolgozásán is dolgozott. De persze, ha lemaradnánk róla, vigasztaljon minket a tudat, hogy jövőre a tervek szerint újra turnézik a zenészikon bandájával, a The Bad Seeds-zel is. Jövő májusban hozzánk is ellátogatnak, bepótolva idei elmaradt fellépésüket.

A figyelmetekbe ajánljuk