Kaytranada, Lizzo, A$AP Rocky, Denzel Curry, Idles, Tyles The CreKaytranada, Lizzo, A$AP Rocky, Denzel Curry, Idles, Tyles The Creator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambinoator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino
Sándor Emese

Gyilkos flamingó és tánczene tüntetésekhez: ezt hallgasd az előző hétről!

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: Marc Rebillet - Loop Daddy III

Marc Rebillet nem tipikus zenész. Olykor akár több órás streamjein és koncertjein helyben szokott loopokat feljátszva új dalokat rögtönözni, vicces dalszövegekkel kiegészítve. Mindezt gyakran egy szál alsógatyában és egy köntösben teszi, beleértve koncertjeit is néha. Rajongói között pedig olyan neveket találunk, mint a neosoul királynőjét, Erykah Badut, vagy éppen Ice T-t. Pedig a zenéjének igazi otthona általában a Twitch és a YouTube.

Most viszont Loop Daddy EP-szériáját egy nagylemezzel folytatva újra összeszedte az utóbbi idők streamjeinek legnépszerűbb dalait. Így már akár Spotify-on is hallgathatjuk a Girls Clubot Garry-ről, akit nem akarnak beengedni a lányok klubjába, vagy éppen az I'm A Flamingót, ami egy agresszív rapdal egy emberevő, vérengző flamingó szemszögéből. Akárcsak az Essential Workers Anthemet is, ami háladiszkó a járvány ideje alatt is a létfontosságú munkákat elvégző dolgozóknak.

Lehet a lemez számaira táncolni, lehet rajtuk nevetni, ráadásul dalként is tökéletesen működnek, kell ennél több?

Ezeket a lemezeket is csekkold!

Az előző hét ugyanolyan albumdömpinget hozott, mint az azt megelőző. Mxmtoon folytatta idei, Dawn című EP-jét annak párdarabjával, a Duskkal. A folkos hálószobapopban utazó lánynak sikerült még Carly Rae Jepsent is megnyernie egy dalra hozzá!


Megérkezett végre a BLACKPINK bemutatkozólemeze, amin felbukkan Selene Gomez és Cardi B is, a dalszerzők közt pedig megtaláljuk Ariana Grandét, Victoria Monét-t és a One Republicos Ryan Teddert is. Helyenként fájdalmasan bugyuták a dalszövegek ugyan, de tökéletesen kárpótol a lemez fenemód fülbemászó, folyamatosan változó rádiópoppal.


Ha a közel 5 órás Little Black Book mixet nem számítjuk, akkor a Groove Armada az idén 10 éves karriercsúcs Black Light (és azt azt picit újrahangszerelő White Light) óra nem adott ki új lemezt. Egészen mostanáig!


A Sigur Rós frontembere, Jónsi is kerek 10 évvel ezelőtt adta ki első szólólemezét, a folytatásra pedig egy évtizedet kellett várni. De ez is megérkezett, az album producere pedig A.G. Cook, a PC Music vezére és Charli XCX állandó producere volt. Ha ez nem hangzik izgalmas kombónak, akkor semmi sem.


Roisín Murphy újra együtt dolgozott visszatérő alkotótársával, Crooked Mannel. Az elektropop díva ötödik albumán fejest ugrik a diszkókorszakba időgéppel.


YG szintén ötödik nagylemezét adta ki a hétvégén, ami az 5 eddig kiadott kislemez alapján már sokkal jobbnak tűnik, mint csalódást okozó tavalyi anyaga. Ha új zenére vágyunk, amit a G-funk inspirált, nehéz mellé lőni vele.


A Dirty Projectors kiadta EP-szériájának utolsó előtti, negyedik darabját. A sorozat gyakorlatilag a kísérletezgetésről szól, mielőtt eldöntik az új lemez irányát. Mindegyik eddig megjelent 4 számos minialbumnak saját kis hangzása volt, a legújabb barokkos és vonós hangszerekben gazdag.

A hét dala: Whu Else - Pandemic Pop

Whu Else is szerette volna a zenéjén keresztül kifejezni a véleményét az elmúlt hónapok amerikai történései kapcsán, de ezt is a tőle megszokott idioszinkratikussággal tette. Hagyta az ilyenkor szokásos erőltetett komolykodást és inkább írt egy táncolható számot némi politikai ívvel. A Pandemic Pop, ahogy a zenész is beharangozta, nem egy dal, ami meg akarna győzni bárkit is bármiről, mint inkább egy dal azoknak, akik aktívan tesznek is a változásért. Akár azzal, hogy kimennek az utcára tiltakozni. Tökéletes, a valóságnál színesebb és vidámabb, kollázsszerű esszenciája az elmúlt pár hónapnak a szám és egyben tökéletes bulidal is tüntetéshez.

Ezeket a dalokat is érdemes hallgatni!

Megan Thee Stallion új kislemezének hangzása a Tina Snow érájába röpít minket vissza, a Gorillaz összeültette Elton Johnt 6LACKkel egy dal erejére. Dua Lipa nem tud leállni továbbra sem a remixekkel, ezúttal DaBaby-t invitálta a Levitatingre, Dizzee Rascal pedig újabb dallal hozta meg a kedvünket új lemezéhez!

12 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk