Kaytranada, Lizzo, A$AP Rocky, Denzel Curry, Idles, Tyles The Creator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambinoator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!Cikksorozatunk megpihent az ünnepek és a januári elei uborkaszezon idejére, ugyanis ez az időszak általában nem egy túl sűrű időszak zenei szempontból. Úgyhogy most az elmúlt hét helyett inkább összefoglaljuk az elmúlt időszakot, amíg nem jelentkezett újzene ajánlós szériánk, ami mostantól újra hetente jelentkezik.

Az elmúlt hetek lemeze: Ashnikko - DEMIDEVIL

Ashnikko izgalmas és előremutató, zsánereket szanaszét keverő popzenét csinál, aminek hangzása és szövegei is egyaránt végtelenül cukik és teljesen kattantak. A Daisy című slágerét fel is kapta a TikTok és tavaly szeptemberre volt várható debütanyagának érkezése, ami idénre tolódott végül a koronavírus-járványnak köszönhetően.A tervek szerint februárban érkező mixtape végül aztán némi malőr miatt előbb megjelent a tervezettnél, ami miatt máris hallgathatjuk! Debütanyagára olyan nagy neveket csődített össze közreműködőként, mint Kelis és Grimes, vagy éppen Princess Nokia.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

Karácsonyra megjelent Playboi Carti várva várt, régóta ígérgetett Whole Lotta Redje. Mint a legtöbb anyaga, ez is hosszabb a kelleténél, de találhatunk rajta számtalan príma, punkos egyszerűségű és energiájú bangert.


Maggie Rogers először folkpopjával annyira lenyűgözte Pharrellt, hogy az majdnem megkönnyezte a lány zenéjét, bemutatkozólemezével pedig a kritikusokat is lenyűgözte aztán. Amíg várunk a következő lemezre, itt egy gyűjtemény egy halom korai ki nem adott dalból.


Rubi Rose fantasztikus volt Rico Nasty debütlemezén, karácsonyra pedig megérkezett az első hosszabb saját anyaga is, érdemes figyelemmel követni a karrierjét a fiatal rappernek.


Ha okos artrapre vágyunk mondjuk Open Mike Eagle vonalán, akkor vétek lenne kihagyni R.A.P. Ferreira, korábbi nevén Milo új lemezét.


Sajnos a Szigettel együtt tavaly a tervezett Viagra Boys-koncert is elmaradt, de a svéd post-punk banda előállt most egy új lemezzel, így ha idén esetleg nálunk járnak, lesz időnk rongyosra hallgatni az új dalokat.A kísérleti elektronikában utazó, Jimmy Edgartól utoljára 4 éve hallhattunk hosszabb anyagot, de most egy új EP-vel állt elő, olyan közreműködőkkel, mint SOPHIE, Danny Brown, vagy Hudson Mohawke, ami alapján az irányt is be tudjuk lőni zeneileg.TOKYO'S REVENGE nem először szerepel cikksorozatunkban, az agresszív emo rapben utazó srác négy újabb dallal állt most elő.

De ha izgalmas indierockra vágyunk szívfájdalomról, akkor itt van nekünk a chicagói Beach Bunny új EP-je.

Az elmúlt hetek dala: slowthai & A$AP Rocky - MAZZA

Skepta után újabb brit rapperrel működött közre A$AP Rocky, hasonló sikerrel. Jövő hónapban érkező új albumának harmadik kislemezén slowthai szomorkásan pozitív és erős sorokkal rappel a drogokról, míg amerikai kollégája azokról az időkről nosztalgiázik, amikor még az utcán hallgattatta meg emberekkel a mixtape-jeit, nem pedig platinalemezeket gyűjtött. A két előadó kémiája tökéletes és mindkettő abszolút csúcsformában van.

Ezeket se hagyd ki!

Danny Elfman újabb dallal ált elő az elmúlt időszakban, amit remélhetőleg idővel egy szólólemez követ, Flo Milli és Kenny Beats a Hegedűs a háztetőnt alakították rapdallá, a 100 gecs pedig bámulatos remixet készített egy Linkin Park dalból. Emellett új számmal jelentkezett az elmúlt időszakban SZA is, továbbá egy kiváló posztumusz dalon Juice WRLDöt is hallhatjuk.

20 új dallal elindult a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!

A figyelmetekbe ajánljuk