Kaytranada, Lizzo, A$AP Rocky, Denzel Curry, Idles, Tyles The Creator, Slowthai, Poppy, Charli XCX, Billie Eilish, Mitski, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino
Sándor Emese

Ilyen lehet Shania Twain egy másik dimenzióban: az előző hét legérdekesebb új zenéi

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: A. G. Cook - Apple

A PC Music kiadó és a hyperpopnak nevezett, a mainstream popzenét kísérleti elektronikával az abszurdba toló zenei irányzat atyja (nem mellesleg Charli XCX gyakori producere és alkotótársa) ezúttal meglepő módon egy énekes-dalszerző albummal állt elő, amit Shania Twain inspirált. Ezt persze a tőle megszokott kiszámíthatatlansággal átszűrte saját másvilági hangzásán, egyfajta elektronikus fúzióját létrehozva a kísérleti elektronikának és a dobozgitáros rádiópopnak. Két hete a hét dalának választottuk a Xxoplexet, így mi már nagyon vártuk.


Ezeket se hagyd ki: Steve Arrington, Alicia Keys

Nem halmozott el minket túl sok izgalmas lemezmegjelenéssel ez a hét, de azért akadt egyéb izgalmas projekt is. Itt van rögtön Steve Arrington funklegenda új albuma, aki egy évtizede nem adott már ki szólólemezt. Hiba lenne viszont leírni azzal, hogy egy újabb veterán zenész kései munkája, amin csak önmagát ismétli sokadszorra, ugyanis olyan kortárs underground producerekkel dolgozott együtt, mint Knxledge vagy Mndsgn.Bár csak ezen a hétvégén jelent meg új albuma, Alicia Keys már tavaly óta csepegtette a jobbnál jobb kislemezeket. Ott van rögtön példának az electrosoul Time Machine, vagy a puritánabb hangzású Show Me Love. Ráadásul olyan közreműködőket találunk rajta, mint Miguel, Tierra Whack, Jill Scott, vagy éppen Sampha. Már önmagában ezért megéri adni neki egy esélyt.

A hét dala: slowthai (feat. James Blake & Mount Kimbie) - feel away

A brit rapper fenegyerek, slowthai új száma tőle szokatlan módon egy érzelmes óda elhunyt testvéréhez, ami az életben felmerülő különböző kétségekről szól. A dalhoz segítségül hívta James Blake angyali vokálját, valamint a Mount Kimbie elektronikus zenei duót is. Muszáj említést tennünk a dalhoz készült videóról is, ami álomlogikát követve, egyik meglepetést tartogatja a másik után. Az év egyik legjobb klipje.

Ezeket is érdemes meghallgatni!

Rico Nasty cseles módon az orális szexről rappel, Sufjan Stevens hamarosan megjelenő poposabb új albuma egyre ígéretesebbnek tűnik, a Pup atombiztosan szállítja továbbra is a slágeres poppunk dalokat, Busta Rhymes pedig Anderson .Paakkal csinált közös dalt.

15 új dallal frissült a Hamu és Gyémánt új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


A figyelmetekbe ajánljuk