Autó visszapillantó

Kocsival Horvátországba? Mutatjuk a legjobb playlisteket az úthoz!

Hosszabb utat megtenni kocsival – főleg, ha valamelyik tenger az úti célunk – elsőre mindig izgalmas vállalkozásnak tűnik. Persze 1-2 óra elteltével a Horvátország felé vezető utunk akár egészen unalmassá is válhat. Ezen segíthetünk néhány jól kiválasztott lejátszási listával.


A többórás autós utaknál az első pár óra általában valóban felhőtlenül, minden probléma nélkül zajlik, aztán persze a hátul ülő rokonunk, barátunk panaszkodni kezd, hogy kényelmetlen számára az ülés, az anyósülésen helyet foglaló utasunk pedig szuszogva elalszik unalmában, ami – valljuk be őszintén – elég hangulatgyilkos tud lenni. Mit tehetünk ilyenkor? Kedvünk javításának érdekében akár saját, beltéri koncertet rendezhetünk, amihez mutatjuk is a legjobb lejátszási listákat.

Classic Road Trip Songs

Mi lehet jobb ilyenkor, mint egy lejátszási lista a legnagyobb klasszikusokkal? Bon Jovi, a Queen vagy Prince dalait talán még a legkisebbek is ismerik, így minden dalnál jut legalább egy versszak mindenkinek. Nem is csoda, hogy a Classic Road Trip Songsnak összesen 3,4 millió követője van Spotify-on.

Family Road Trip

Klasszikus amerikai, családi filmekben mindig találkozunk olyan jelenettel, amikor a film szereplői, meghallva kedvenc közös számukat, dalra fakadnak – valami hasonlóra számítsunk akkor, ha tengerhez vezető utunk során a Family Road Trip nevet viselő lejátszási listát hallgatjuk: semmi nem állíthat meg, hogy ne kezdjünk el együtt énekelni ABBA-t, a Jackson 5-ot vagy esetleg a Beatlest hallgatva. A közel 273 ezer követővel rendelkező playlist a fiatalabb generáció tagjaira is gondol, hiszen a lejátszási listában találunk dalokat Lil Nas X-től, valamint Taylor Swiftől is.

Road Trip Sing-Along Songs

Már a neve is sejteti, hogy ez az a playlist, amit azért állítottak össze, hogy Horvátország felé végig, hangunkat kieresztve énekeljünk. Black Eyed Peas, Maroon 5, Rihanna a listavezetők, de a klasszikusabb dalok kedvelőinek szerencséjére még az R.E.M-től is találunk dalokat a Road Trip Sing-Along Songs-ban. Többórás út? Észre sem vesszük, úgy repül majd az idő, ha ilyen jó lejátszási listát hallgatunk – és persze éneklünk.

A figyelmetekbe ajánljuk