Taylor Swift váratlan ajándékkal lepte meg rajongóit. Az énekesnő tegnap mindenféle előzetes felhajtás nélkül bejelentette, hogy jön az új albuma. Ma pedig már meg is hallgathatjuk. A lemezen közreműködött a The National egyik tagja és Bon Iver is.


Taylor Swift legutóbbi albuma tavaly augusztus 23-án jelent meg Lover címmel, előtte pedig általában kétévente adott ki új lemezt. A rajongóinak ezúttal nem kell még egy évet várniuk új zenére, az énekesnő ugyanis tegnap Twitterén váratlanul bejelentette, hogy kész az új albuma, ma pedig már meg is hallgatható az összes nagy streamingplatformon.


A 16 dalt tartalmazó Folklore című új anyag a karantén alatt készült, és elég neves közreműködőkkel dolgozott rajta az énekesnő. A The National tagja és lemezeinek producere, a multiinstrumentalista Aaron Dessner 11 dalnak volt társszerzője és producere, egy számban közreműködik előadóként és társszerzőként Bon Iver, de lassan állandóvá váló producere, az egykori fan és mostani Bleachers frontember Jack Antonoff is, aki olyan eladók lemezein is dolgozott, mint Lorde, Lana Del Rey vagy St. Vincent.


Friss

Egy sellő és egy halász szerelméről szól 2020 legjobb könyve

A trinidadi születésű brit írónő, Monique Roffey The Mermaid of Black Conch című műve nyerte el a Costa-könyvdíj (Costa Book Awards) 2020-as nagydíját, az év könyve díjat: a győztes regény egy halász és egy sellő szerelméről szól.

A könyv, amely egy taíno legendán alapszik, Roffey hatodik regénye írj az MTI a The Independent brit lap alapján.

A zsűri "születőben lévő klasszikusnak" nevezte a művet, Roffeyt pedig "tehetségének csúcsán lévő íróként" méltatta.
Az író, aki az elismerés mellett 30 ezer font (12,2 millió forint) pénzjutalomban is részesül, elmondta, boldogsággal és büszkeséggel tölti el győzelme. Hozzátette:

"ez a nagy presztízzsel bíró díj egyszerre szól a karibi irodalomnak, a kísérletező stílusnak, a mágikus realizmusnak, a független kiadóknak és természetesen a sellőknek".

Tessa Sheridan forgatókönyvíró és rendező nyerte el a 2020-as év legjobb novellájáért járó Costa Short Story Awardot, amelyről a közönség dönt. Sheridan az elismerés mellett 3500 font pénzjutalmat kap a The Person Who Serves, Serves Again című írásáért.

A győzteseket kedden jelentették be egy virtuális ceremónián, amelynek Penny Smith volt a házigazdája.
A Costa-könyvdíjat öt kategóriában (legjobb regény, legjobb első regény, gyermekkönyv, költészet, életrajz) ítélik oda, és közülük választják ki az év könyvét.v

A figyelmetekbe ajánljuk