A koronavírus-járvány ellenére meglepően sikeres iparág volt idén is.


Az Amerikai Zeneipari Egyesület nyilvánosságra hozta 2020 első félévének pénzügyi adatait, amiből kiderült, hogy több ember vásárolt 6 hónap alatt bakelit lemezt, mint CD-t. Ilyenre 34 éve nem volt példa. Ráadásul szinte kétszer annyi fogyott előbbiből, mint utóbbiból. 232,1 millió dollár bevétel született bakelit eladásokból, míg CD eladásokból csupán 129,9 millió.

Összességében a fizikai hanghordozók eladásai az első félévben 22%-kal csökkentek, ez a járványnak is köszönhető, hisz sok lemezt pont koncerteken és turnékon adnak el, melyek idén elmaradtak szép sorban, továbbá a karantén miatt a lemezboltok se voltak nyitva sokáig. Márciusban például a zeneipar az elmúlt 60 év legrosszabb napját zárta bevételi szempontból.

Ugyanakkor azért akad bizakodásra okot adó része is az adatoknak. Összességében 5,6%-kal több bevételt generált a zeneipar zenekiadásból, ez persze többnyire streamingből jött, egészen pontosan a teljes bevétel 85%-a. Emellett 24%-kal nőtt a fizető előfizetők száma is az Egyesült Államokban a vizsgált időszak alatt a korábbiakhoz képest – írja a Consequence of Sound.


Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk