Sándor Emese

Apa kijött a börtönből, ideje előtúrni a régi lemezeit: ezt hallgasd!

Kaytranada, Lizzo, A$P Rocky, Idles, Tyler The Creator, slowthai, Poppy, Denzel Curry, Billie Eilish, Charli XCX, Vampire Weekend, Rico Nasty, Childish Gambino

Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: St. Vincent - Daddy's Home

A különc popdíva legújabb lemezét az inspirálta leginkább, hogy közel egy évtized után kiengedték az apját a börtönből, ahova részvénymanipuláció miatt került. Bár a lemez egésze nem erről szól, csak a címadó dal, az élmény mégis alaposan meghatározza mindazt, amit hallunk. Bár mindegyik dal egy külön kis történetet mesél el, a lemez hangzását leginkább a 70-es évek popzenéje inspirálta.Pontosabban St. Vincent apjának lemezgyűjteménye, amiben a legtöbb album történetesen pont ebből a korszakból volt. Szóval a gitárvirtuóz énekesnő fejest ugrott a nosztalgiába mind a prezentációt, mind a hangzást illetően. Ha imádjuk ezt a korszakot, nagy eséllyel fogunk a Daddy's Home-on is új kedvenceket találni értő kezekkel megidézve az érát..

Ezeket a lemezeket is csekkold!

A Danny Brown-dalból hip-hop kollektívává, majd később kiadóvá váló Bruiser Brigade kiadott egy új albumot a kiadó legjobbjait felvonultatva, élen természetesen Brownnal.A kiváló kiselemezek után új EP-vel jelentkezett a nagyon termékeny bbno$ is.De ha a könnyed rapdalok helyett inkább sötétségre és post-punkra vágyunk, akkor a HMLTD új EP-je lesz az ideális választás számunkra egy esősebb naphoz.Emellett meg amíg várunk Jorja Smith második nagylemezére, addig szintén egy új EP-vel próbálja csillapítani az évek óta tartó várakozást.A hét dala: Duckwrth - Birthday Suit

Duckwrth új kislemeze finoman szólva sem nevezhető egy hatalmas stílusváltásnak, hangzását tekintve pont olyan, mintha a tavalyi SuperGood című albumnak az egyik bónusztrackje lenne. Valószínűleg az is és rajta lesz majd a közelgő delux kiadáson. Vagy az is lehet, hogy a zenész hosszabb ideig ennél a sajátos electrofunk hangzásnál marad.

Ugyanakkor ha ez tényleg egy bónuszdal az előző lemezről, akkor csak azt bizonyítja, hogy mennyire erős a SuperGood. Mert még azok a dalok is ütnek, amik végül nem fértek fel rá. Nem is véletlen, hogy 2020 popzenéjét taglaló cikkünkben tavaly az előző év egyik legjobbjának választottuk.

Ezeket se hagyd ki!

Új dallal jelentkezett Skrillex, Olivia Rodrigo, a Justice és Leon Bridges is többek között. Duettezett továbbá T-Pain és Kehlani. Ugyanakkor az elmúlt hét nem különösebben halmozott el bennünket új kislemezekkel. Ennek ellenére találtunk azért számtalan izgalmas újdonságot.

12 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!


Friss

A Netflix megcsinálta az Álarcos Énekes randiverzióját

Egészen bizarr koncepció. A felek olyan vakrandikra mennek, ahol mindkét fél el van maszkírozva.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ők voltak a legelsők – 5 nő, aki megváltoztatta társadalmunkat

Napestig lehetne sorolni azokat a női alakokat, akik rendkívüli hatással voltak történelmünkre, társadalmunkra és gazdaságunkra. Alappillérei a feminizmusnak, s példaértékű hősei nők millióinak.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Három megszólaló, három történet – ezért szeretjük a Rosaliát (x)

Idén ünnepli 10. születésnapját Budapest kedvenc nyárköszöntő fesztiválja, a Rosalia. Ebből az alkalomból kérdeztünk meg három, a fesztivál életében fontos szereplőt. De vajon, mi a közös a SPAR Magyarország, a Gál Szőlőbirtok és a Varsányi Pincészet Rosaliához fűződő kapcsolatában? A beszélgetésekből kiderül.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk