trent reznor

Nyert már Oscart, Grammy-t, és most már Emmy-je is van. Már csak egy díj hiányzik.A Nine Inch Nails frontembere, Trent Reznor, valamint állandó alkotótársa, Atticus Ross nyerték idén a Legjobb sorozatzene kategóriában az Emmy-t. Az HBO Watchmen sorozatának első, It's Summer and We're Running Out of Ice című epizódjához komponált szerzeményeikkel érdemelték ki az elismerést, de ami még fontosabb, hogy így Reznornak már csak egy díjat kell nyernie ahhoz, hogy az EGOT-győztesek közé kerüljön, ami gyakorlatilag az amerikai szórakoztatóipar csúcsa.

Az EGOT az amerikai szórakoztatóipar négy legfontosabb díjának kezdőbetűiből összeálló rövidítés:

  • az Emmy az E-t;
  • a Grammy a G-t;,
  • az Oscar az O-t;
  • a Tony pedig a T-t jelöli.

Ahogy már feljebb is említettük, Reznor az Emmy-t a Watchmenért kapta. Grammy-díjat kétszer is nyert: először 1993-ban, majd három évvel később szintén. Mindkét alkalommal a Nine Inch Nails frontembereként. Oscar-díjat pedig 2012-ben, A közösségi háló filmzenéjéért kapott. Ebből egyértelműen az következik, hogy már csak a Tony-díj hiányzik a polcáról.

Alkotótársa, Atticus Ross is mindössze egy díjra van az EGOT-tól, ugyanis társszerzője volt A közösségi háló zenéjének, továbbá Reznorral nyert közösen egy Grammy-t is – írja a Consequence of Sound.

A figyelmetekbe ajánljuk