Gary Oldman David Fincher Mank című filmjében

Megkaptuk az első ízelítőt David Fincher új Netflixes projektjéből, a Mankből.David Fincher legutóbbi filmje, a Holtodiglan még 2014-ben jött ki, így a hideg perfekcionizmusáról ismert rendező alaposan kiéheztette hat év alatt a filmrajongókat. A Netflix jóvoltából viszont most megvalósíthatta közel húsz éve dédelgetett szerelemprojektjét, ami eredetileg az 1997-es Játsz/ma utáni következő filmje lett volna, de húsz évig senki nem hitt a projektben. A film igazán személyes a számára, forgatókönyvét az apja, Jack Fincher írta, aki 2003-ban elhunyt rákban. Most megjöttek az első képkockák a filmből.

A történet Herman J. Mankiewicz forgatókönyvíróról szól, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint az Aranypolgár és a Mégis szép a világ. A címszereplőt Gary Oldman fogja alakítani, Amanda Seyfried Marlon Davies, Lily Collins Rita Alexander, Charles Dance pedig William Randolph Hearst lesz a Mankben. A filmzenén pedig ugyanúgy a Nine Inch Nails frontember Trent Reznor és Atticus Ross fog dolgozni, mint Fincher mindegyik filmjén A közösségi háló óta.

Ahogy a Netflix által az Aranypolgár 79. évfordulója alkalmából kiadott első képeken is látszik, a film fekete-fehér lesz. Arról még nem lehet tudni, hogy mikor érkezik, vélhetően a késő őszi-kora téli Oscar-szezon idején fogják kiadni, a hírek szerint ugyanis a cég komoly Oscar-kampányt tervez a filmnek – írja a Consequence Of Sound.

A figyelmetekbe ajánljuk