légiutas-kísérő bezárja az ülések feletti rekeszt a repülőn
Fotó: Shutterstock

Meg fogsz lepődni: ezeket a tárgyakat lopják el az utasok leggyakrabban a repülőn

A járatokról gyakran lopnak el az utasok kávésbögréket, párnákat, takarókat, de van egy tárgy, amit még ezeknél is többször tulajdonítanak el. Kitalálod, mi az?


Egy névtelenségét megőrizni kívánó volt Ryanair légiutas-kísérő elmondta az Expressnek, hogy volt egy olyan járat, ahol az utasok többsége kilopta a mentőmellényeket az ülések alól. Ez egy Londonból Ibizára tartó járaton történt néhány évvel ezelőtt.

Ez is érdekelhet: A légiutas-kísérő szerint ezeket a tanácsokat kövesd a repülőn

A légiutas-kísérő elmagyarázta, hogy „az ibizai klubszcéna legújabb divattrendje" az volt, hogy mentőmellényt viseltek. Az ibizai klubok akkoriban ingyenjegyet kínáltak azoknak a turistáknak, akik mentőmellénnyel érkeztek a repülőgépről. Hogy ingyenes belépőt kapjanak Ibiza néhány drága éjszakai klubjába, az utasok ellopták a biztonsági tárgyat − és ez egy veszélyes gyakorlattá vált.

A személyzet tagja elmagyarázta:

Egyszer leszálltunk Ibizán, és szóltak, hogy ellenőrizzük a mentőmellényeket az ülések alatt. Hamarosan rájöttünk, hogy a mellények fele hiányzik a repülőgépről! Az aznapi kapitányunk, odament a buszhoz, ahol az utasok várakoztak, és elkezdett kiabálni velük. Szerencsére minden mentőmellényt visszakaptunk. Azóta minden alkalommal, amikor leszállunk Ibizán, ellenőrizzük a mentőmellényeket az ülések alatt.

A mentőmellény ellopása nagyon veszélyes lehet, mivel a repülőgépek általában csak átlagosan 20 extra mentőmellényt szállítanak a rövid távú járatokon, a személyzet saját felszerelését nem számítva.

Ha tovább olvasnál: 8 szolgáltatás, ami ingyen van a repülőn

l\u00e9giutas-k\u00eds\u00e9r\u0151 ment\u0151mell\u00e9nnyel a rep\u00fcl\u0151 fed\u00e9lzet\u00e9n

Fotó: Shutterstock

Egy másik légiutas-kísérő, aki évekig dolgozott Európa egyik legnagyobb diszkont légitársaságánál, kifejtette:

Néha 25 percünk volt arra, hogy az egész gépet felkészítsük a következő járatra. Ez magában foglalta annak ellenőrzését, hogy nem hagytak-e hátra holmikat, valamint az utastér tisztítását és fertőtlenítését. Ilyenkor azt is ellenőriztük, hogy senki sem vette-e ki a mentőmellényeket az ülések alól. Meglepődnél, hányan lopnak mellényt a repülőgépekről szuvenírként.

Egy mentőmellény ellopása a járatról nagyon komoly következményekkel járhat, mivel nem lenne elég mindenkinek, ha a gépnek vízre kellene szállnia. Ha a személyzet észreveszi, hogy hiányoznak a mentőmellények, a járat késhet vagy törlésre kerülhet, mivel a jelenlegi szabályok szerint a repülőgép nem indulhat el minimális mennyiségű vészhelyzeti felszerelés nélkül, beleértve minden utas számára egy mentőmellényt.

Joyce K, aki légiutas-kísérő szerint vannak azonban más tárgyak is, például párnák és takarók, amelyeket az utasok szívesen ellopnak, különösen az első osztályról.

Egyes utasok légibetegség elleni zsákokat is visznek magukkal, mint például Clemens Sehi, aki gyűjti őket, és már több mint 250 zacskóval rendelkezik:

Számomra egyfajta hagyomány, hogy a zacskókat szuvenírként magammal viszem.

A műanyag kések és villák természetesen ingyenesek, mivel használat után kidobják őket, de egyes repülőgépek első osztályú utasai számára fém evőeszközöket is kínálnak. Vannak szép só- és borsszórók is, amelyeket gyakran ellopnak a Virgin Atlantic járatain.


A figyelmetekbe ajánljuk