légiutas-kísérő
Shutterstock

A legnépszerűbb italok a repülőn, mégse érdemes meginni őket

Persze sokak szerint túlzás a légiutas-kísérő kijelentése.


A légiutas-kísérőként dolgozó Cierra Mistt rendszeresen oszt meg különböző, repüléssel kapcsolatos tartalmakat a TikTok-csatornáján. Ezúttal a repüléssel kapcsolatos titkokról beszélt, amiket kevesen ismernek. Ebben elmondta, hogy a személyzet milyen ételeket és italokat szolgál fel rendszeresen a repülőgépen, és szerinte van két ital, amit az utasoknak érdemes elkerülni az utazások alatt.

A légiutas-kísérő tanácsairól egyébként már ezelőtt is írtunk: A légiutas-kísérő szerint ezért kellene mindig vizet és rágcsálnivalót vinned a fedélzetre

Hacsak nem vagyunk makacsok vagy kétségbeesettek, akkor nem iszunk a gépen teát vagy kávét

– emelte ki Cierra.

@cierra_mistt

secrets about pilots and flight attendants (p.2) ✈️

♬ original sound - Cierra Mistt

Cierra szerint a víz, amit a kávéhoz és a teához használ a személyzet, a központi víztartályból származik, amit lényegében soha nem tisztítanak. A légiutas-kísérő azt állítja, hogy „bár a légitársaságok azt mondják az utasoknak, hogy gyakran végeznek vízvizsgálatokat, a személyzetnek már elárulták, hogy körülbelül hat-kilenc hónapig tart egy vizsgálat egy repülőgépen".

Ráadásul addig ki sem takarítják a víztartályt, amíg nem találnak valamilyen nagyobb problémát benne.

A szintén légiutas-kísérőként dolgozó Betty szerint emiatt az utasoknak érdemes kerülni a kávét és a teát a fedélzetről, mivel a víz ugyanaz, mint a mosdórendszerben használt – idézi az Express a légiutas-kísérőt.

Logikus módon, jobb választás, ha inkább maradun a palackozott italoknál. Szintén egy személyzeti tag állítása szerint egyszer tanúja volt annak, hogy E. coli-tesztet végeztek, a repülőjük vize viszont nem felelt meg a követelményeknek, de karbantartó „megnyomott néhány gombot, és végül átment”.

A videó alatt persze a légitársaságok dolgozói és mérnökei is megjelentek, akik azt állították, hogy a légitársaságok víztartályait rendszeresen ellenőrzik és fertőtlenítik.

Honnan tudod, hogy a víztartályokat soha nem tisztítják? A repülőgép-karbantartásnál dolgozom: nagyon szigorú szabályaink vannak, amelyeket minden repülőgép esetén alkalmazni kell

– írta erre válaszul egy szakmabeli.

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk