66-os út autós túra
Shutterstock

A világ legnépszerűbb autós útvonalai

A brit székhelyű ár-összehasonlító weboldal, a Comparethemarket, megnézte, hogy az internetes keresések alapján melyek a világ legnépszerűbb útvonalai, ha autós kalandról van szó.

Az elemzésből kiderült, hogy az USA és Ausztrália ad otthont a világ legtöbbet keresett útjainak.

Nem meglepő módon az amerikai Route 66 a világ legtöbbet keresett útvonala, 673 ezer havi kereséssel. A 3940 kilométeres útszakaszt szokták még a „The Mother Road”, vagyis „Az országutak anyja”, illetve „Az Egyesült Államok főútja” néven is emlegetni. A szakasz Chicagótól Santa Monicáig vezet, és nem csak az interneten keresett: minden évben rengeteg turista és megszállott keresi fel a közel 4000 kilométeres országút egy-egy szakaszát, vagy akár a teljes hosszát.

Route 66

Shutterstock

Jócskán lemaradva a keresési lista második helyén a hawaii Hana Highway következik 90 500 kereséssel. Az útszakasz tökéletes választás egy rövidebb autós kiránduláshoz, mivel csupán egy 102 kilométer hosszú útvonalról van szó a Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigetén, Maui körül, amely Kahului és Hana települései között kanyarog. Amíg a Route 66 inkább történelmileg kihagyhatatlan, addig a Hana Highway a látványért: a világ egyik legfestőibb útvonalának tartják – nem véletlen.

Hana Highway

Shutterstock

A dobogó aljára az ausztráliai Great Ocean Road került 60 500 kereséssel. Az utat még első világháborús veteránok építették 1919 és 1932 között, és ez a világ leghosszabb háborús emlékműve. Az útvonal nem csak arra nyújt lehetőséget, hogy elmerüljünk Ausztrália történelmében, de az ország egyik legfelkapottabb pontjának is számít a 243 kilométeres partmenti útszakasz

Great Ocean Road

Shutterstock

A világon 6 legkeresettebb autós útvonala 

  1. Route 66, USA
  2. Hana Highway, Hawaii, USA
  3. The Great Ocean Road, Ausztrália
  4. 17 Mile Drive, Kalifornia, USA
  5. Pacific Coast Highway, Kalifornia, USA
  6. North Coast 500, Skócia


A figyelmetekbe ajánljuk