A világ 5 legnépszerűbb országa, ahová 2022-ben érdemes utazni

A világ 5 legnépszerűbb országa, ahová 2022-ben érdemes utazni

Két év korlátozás után az utazás szerelmesei nem csoda, hogy kapkodnak a repülőjegyekért. De mely úti célok végeztek a bakancslisták élén? A Holidu utazási iroda összeállított egy listát a 2022-es kötelezően meglátogatandó országokról, amelyekre a legtöbben kerestek rá.


​Törökország - 102 ezer keresés havonta

Unsplash

Törökország a legnépszerűbb ország az utazók körében idén. A több mint 102 ezer keresés összesített számával egyértelmű favoritnak számít. Akár egy tengerparti kirándulásra vágysz Antalyába, esetleg egy hétvégi városlátogatásra Isztambulba, vagy egy romantikus kikapcsolódásra Kappadóciába, ebben az országban bármire sort keríthetsz.

Görögország - 89 ezer keresés havonta

Unsplash

Túl sok a Mamma Mia-rajongó? Görögország a második legtöbbet keresett ország, ha a nyaralást tervező emberekről van szó. A régészet, a történelem, a művészet és a filozófia terén gazdag ország gyönyörű strandokból sem szűkölködik. Így szinte biztos, hogy mindenki elégedett lesz az itteni nyaralás során.

Maldív-szigetek - 83 ezer keresés havonta

Unsplash

A harmadik helyen a Maldív-szigetek áll. Kétségtelenül az Indiai-óceánon található szigetek népszerűsége az elmúlt években az egekbe szökött. A fehér homokos strandok, türkizkék víz és vibráló tenger alatti világ milliókat vonz. Az ország több mint 100 saját magánszigettel rendelkező üdülőhelynek ad otthont, amelyek mindegyike hihetetlen strandokkal büszkélkedhet, így bármelyik szigetet is választod, imádni fogod.

Spanyolország - 74 ezer keresés havonta

Unsplash

A tapas, a paella és a sangria országa a negyedik helyet foglalja el a listán. Spanyolország mindig is a brit utazók abszolút kedvence volt, és ez 2022-ben sincs másképp. Spanyolország Európa legjobb strandjaival és leglenyűgözőbb hegyvonulataival büszkélkedhet. A különféle partikról pedig ne is beszéljünk!

Thaiföld - 57 ezer keresés havonta

Unsplash

Szervezd meg bölcsen az útitervedet, hiszen egyszerűen annyi mindent lehet látni és csinálni ebben a fantasztikus országban. Csodáld meg Thaiföld több mint 1400 szigetének strandjait, utazz tuk-tukkal Bangkok utcáin, majd kóstold meg a helyi ételeket és látogass el az ország lenyűgöző templomaiba.

(traveldailymedia)

A figyelmetekbe ajánljuk