Most már tényleg többet utazunk, mint a világjárvány előtt

Most már tényleg többet utazunk, mint a világjárvány előtt

A Mastercard Economics Institute új jelentése szerint világszerte a szabadidős és üzleti repülőjegy-foglalások meghaladták a járvány előtti szintet.


A Mastercard Economics Institute Travel 2022: Trends and Transitions nevű új jelentése 37 piacról nyújtott betekintést az utazás globális helyzetébe a világjárvány korszakának vakcina utáni és kevésbé korlátozott fejezetében.

aerial photography of airliner

Unsplash

Fontos, hogy ha a járatfoglalási trendek a jelenlegi ütemben folytatódnak, akkor a Mastercard Economics Institute elemzése szerint Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában a tavalyihoz képest becslések szerint 115 millióval több utas fog repülni 2022-ben.

A jelentés a nyilvánosan elérhető utazási adatok, valamint a Mastercard-hálózaton belüli összesített és anonimizált értékesítési tevékenység egyedülálló elemzésére támaszkodva mélyül el a turisták utazásának kulcsfontosságú részleteibe.

Április végére a szabadidős járatok foglalási száma világszerte 25%-kal haladta meg a 2019-es szintet; a rövid és a középtávú szabadidős járatok foglalása 25%-kal, illetve 27%-kal nőtt. Az üzleti repülőjegy-foglalások már márciusban is meghaladták a járvány előtti szintet.

(traveldailymedia)

A figyelmetekbe ajánljuk