Nagy-Britannia

Nagy-Britanniában szinte minden utazási korlátozást megszüntetnek

Az oltatlan utasoknak sem kell februártól negatív tesztet produkálniuk a beutazáshoz.


Nagy-Brtiannia megváltoztatja utazási követelményeit. Február közepétől kezdve a beoltott felnőtteknek nem kell COVID-tesztet végezniük az érkezés előtt vagy után. Jelenleg minden felnőtt oltott utasnak az Egyesült Királyságba való megérkezést követő 2 napon belül COVID-tesztet kell végeznie. A nem oltott utasoknak az érkezés után 8 napig karanténban kell maradniuk, majd tesztet kell végezniük, vagy kihagyhatják a tesztet, és az érkezés után 10 napig karanténban kell maradniuk.

Az új szabályoknak köszönhetően a beoltott utasoknak nem kell tesztelniük. Az oltatlanok számára pedig megszűnik az karantén kötelezettség. Ehelyett a be nem oltott utazóknak igazolniuk kell, hogy a COVID-teszt negatív lett, amelyet 2 nappal az érkezés előtt, valamint 2 nappal az érkezés után végeztek el. A 18 év alatti utazóknak nem kell tesztelniük, függetlenül az oltási státusztól.

Az oltási státusztól függetlenül minden utasnak ki kell töltenie egy utasmeghatározó űrlapot legkésőbb 48 órával a Nagy-Britanniába való belépés előtt. Ez a nyomtatvány az oltási státuszt, az utazási adatokat, a Nagy-Britanniában való tartózkodás helyének címét, valamint az országban való tartózkodás után elvégzendő COVID-vizsgálatok megerősítését kéri. A COVID-követelmények enyhítése a kormány tisztviselői szerint remélhetőleg segít majd fellendíteni a gazdaságot.

(Forrás: TravelAwaits)


A figyelmetekbe ajánljuk