bali templom

Újra megnyitja a határait az egyik legnépszerűbb turistaparadicsom

A Délkelet-Ázsia egyik legkedveltebb úti célja, Bali, hamarosan újra fogadja a turistákat, de maradnak azért a koronavírussal kapcsolatos szabályozások.

Február 4-től kezdve Bali engedélyezi a nemzetközi utazók látogatását – írja a Travel + Leisure a Reuters jelentése alapján.

A beoltott látogatókra azonban továbbra is öt-hét napos karantén vár. Jelenleg például az amerikai állampolgárok csak akkor léphetnek be Indonéziába, ha érvényes tartózkodási engedéllyel vagy speciális vízummal rendelkeznek.

A mostani tervek azt követően születtek, hogy Bali október közepén hivatalosan is megnyílt a látogatók előtt több országból, köztük Kínából, Új-Zélandról és Japánból, de közvetlen járatok továbbra is ritkán indulnak. Pénteken viszont a Singapore Airlines közölte, hogy február 16-án újraindítja a járatokat Balira Szingapúrból.

A döntést nem meglepetés, hiszen Szingapúrból a többi indonéz szigetre, Batamra és Bintanra is fogadják az utazókat – jegyzi meg a Reuters.

A szélesebb körű nyitás kellett már Balinak, és valószínűleg fellendülést jelent majd a turisztikai iparnak. Ahogy azt mi is megírtuk, Bali 2019-ben nagyjából 6,2 millió turistát fogadott, és még 2020-ban is kicsivel több mint egymilliót.

2021-ben viszont mindössze 45 látogatót engedtek be.

A turizmus pedig a gazdaság több mint felét teszi ki.

Bali eredetileg 2021 nyarára tervezte, hogy újra megnyitja kapuit a külföldi látogatók előtt, de a koronavírusos esetek miatt kénytelen volt elhalasztani a terveit. Jelenleg Indonéziában is megugrott az új esetek száma, az Egészségügyi Világszervezet szerint január 27-én több mint 8000 fertőzöttet regisztráltak. Az egészségügyi hatóságok a növekedést Balin is az omikron variánsnak tulajdonítják.

Bár Balira sosem lehet rosszkor utazni, azoknak az utazóknak, akik szeretnék elkerülni az esős évszakot (novembertől márciusig), és minőségi tengerparti időtöltésre vágynak, érdemes májustól szeptemberig tartó utazást tervezniük.

Ebben a cikkünkben egyébként összegyűjtöttünk még nyolc országot, akik a járvány igazi vesztesei voltak, mivel a helyszínek gazdasága nagyban függ a nemzetközi turizmustól.


A figyelmetekbe ajánljuk