olaszország velence
Unsplash/Dan Novac

Hamarosan már oltás nélkül is kávézhatunk Olaszországban

Olaszország is csatlakozik azokhoz az európai országokhoz, ahol megszüntetik a koronavírus elleni turisztikai korlátozásokat.

Az ország tervei szerint a forgalmas nyári turistaszezonra megkezdi a korlátozó intézkedések fokozatos megszüntetését – írja a Travel Waits.

Zöld útlevél 

Olaszország a következő hetekben kezdi meg az országban használatos digitális zöldigazolvány használatának fokozatos megszüntetését. Ez azt jelenti, hogy a lakosoknak és a turistáknak többé nem lesz szükségük az igazolványra a nyilvános helyekre, például éttermekbe, bárokba és tömegközlekedési eszközökre való belépéshez. Az igazolvány azt mutatta, hogy a tulajdonosa teljes mértékben be volt oltva, vagy teljesen felépült a közelmúltban történt fertőzésből.

Mario Draghi olasz miniszterelnök egyébként az igazolványnak tulajdonítja, hogy 2021-ben fellendítette az ország turizmusát. A növekvő oltási arányoknak és a fertőzések számának csökkenése miatt azonban a kormány tisztviselői úgy vélik, hogy az igazolványra már nincs szükség. Azt azonban kiemelték, hogy továbbra is figyelemmel kísérik a fertőzésszámot, és szükség esetén új intézkedéseket is bevezetnek.

A tervek szerint a fokozatos enyhítések mellett az összes járványkorlátozás május elsejétől szűnik majd meg.


A figyelmetekbe ajánljuk