karib-tenger téli nyaralás
Ha a Karib-tengerre gondolunk, általában a téli vakáció képei jutnak eszünkbe. Ezekhez még hozzájárul néhány ikonikus filmes helyszín is, köztük a James Bond-filmek forró strandjai és kaszinói. És bár kevesen érhetjük el közülünk Ursula Andress vagy a tengerből előbukkanó Daniel Craig megjelenését, mégsem kell a tökéletes kinézet, hogy élvezzük a filmekben szereplő érintetlen strandokat, zöldellő tájakat és csúcskategóriás üdülőhelyeket.

Jamaica: Aranyszem és barlangok

jamaica

Shutterstock

Közel 60 év telt el azóta, hogy Ursula Andress a jamaicai Laughing Waters strandján felbukkant a mélyből a Dr. No című filmben. Jamaica Bondnál is megjelent, hiszen Sean Connery kényelmesen berendezkedett a sziklába vájt egykori San Souci üdülőhelyen, a mai Couples San Souci szállodában. Ez annyira bejött, hogy James Bond (ezúttal Roger Moore-ral) ismét visszatért az Élni és halni hagyni című filmben.

James Bond karakterét megteremtő Ian Fleming egykori lakóhelye pedig Oracabessa aprócska városába, a GoldenEye üdülőhelyen volt, ami inkább egy magánvillára emlékeztet: nyaralók gyűjteménye, és saját stranddal és lagúnával, valamint buja kertekkel rendelkezik. Az 52 hektáros területen két óceánparti medence, egy faház stílusú spa, valamint számos elfoglaltság, mint például szörfözés, sznorkelezés, jógaórák és hegyi kerékpározás is várja a vendégeket.

A másik helyszín szintén az Élni és halni hagyni filmben jelent meg: a Zöld barlang barlangok Doktor Kananga földalatti bázisának helyszíne San Monique fiktív szigetén. A barlang az ország északi partvonalánál található, és a dzsungelek aljnövényzete alatt rejtőzik. Lényegében egy barlangsorozatról van szó, amely két különböző szinten van a föld alatt. Régebben őslakos indiánok használták, majd rabszolgákat tartottak itt.

Puerto Rico: rum és szállodák

San juan puerto rico

San Juan

Shutterstock

San Juan régóta népszerű filmforgatási helyszín. A Johnny Depp által Hunter S. Thompsont alakító Rumnaplót többnyire itt forgatták, a helyi bárokban és lebujokban. Az 1646-ban épült Hotel El Convento szálloda pedig olyan vendégeket fogadott, mint Pablo Casals, Ernest Hemingway és Truman Capote is.

A híres Puerto Ricó-i rumokból is bőven válogathatunk az Old San Juan városrészében található tucatnyi bároknak köszönhetően.

Vieques szigete is egy igazi klasszikus: William Golding 1954-es disztópikus regénye alapján készült A legyek ura című film egyik fő helyszíne.

Bahamák: Bond és a Beatles

Paradise Island baham\u00e1k

Paradise Island

Shutterstock

Elég csak annyit írni, hogy Daniel Craig a tengerparton és Casino Royale. A legendás pókerversenyt az One & Only Ocean klubjában rendezték. A helyszín a luxus megtestesítője, saját stranddal, fehér homokkal és rengeteg étteremmel rendelkezik.

Sean Connery (akinek a Bahamákon Lyford Cay-ben volt egy háza) a Soha ne mondd, hogy soha című filmben az 1924-ben megnyílt brit gyarmati Hilton Nassau szállodájában udvarolt Fatima Blush-nak.

Egy másik népszerű film, amelynek Paradise Island volt a helyszíne, az 1966-os Help! volt, amelyben többek között John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr énekelte a címadó dalt a tengerparton.

A Beatles az 1946-ban épült, csillogó Balmoral Club szállodájában szállt meg, amelyet számos királyi család is használt.


A figyelmetekbe ajánljuk