wide angle photo of Brooklyn Bridge under cloudy sky

Míg a Broadway-jegyek, a szállodai szobák és a finom étkezések kimeríthetik a költségvetését, számos csodálatos ingyen programot találni a tökéletes New York-i utazáshoz.


Staten Island komp

Ha más szemszögből szeretnéd látni a várost, szállj fel az ingyenes kompra Manhattan déli csücskéből Staten Islandre. Útközben elhaladsz a Szabadság-szobor, az Ellis Island és a Governor's Island mellett. A Battery Parkba való visszaúton készítsd elő a fényképezőgépet, hogy egy inspiráló felvételt készíthess Manhattanről. Újabb esélyed lesz arra is, hogy megnézd a balra lévő Szabadság-szobrot. Mindössze 3 dollárért felszállhatsz a közeli kompra a Governor's Islandre, egy 172 hektáros szigetre a New York-i kikötőben, ahonnan szintén Brooklyn és Queens felé találsz csodaszép kilátást.

Utcafesztiválok

New York City szeret ünnepelni, és egész évben felvonulásokat és fesztiválokat rendeznek. Jó eséllyel a te látogatásoddal is egybeesik valamelyik ilyen különleges fesztivál vagy ünnepség, mint például a Dominikai Parádé, a Szent Patrik-napi felvonulás, a Német-Amerikai Steuben-napi felvonulás, a Pride, vagy talán még a jól ismert Macy's Hálaadásnapi felvonulás is. A város húsvéti bonnet extravaganciája és a Coney Island-i sellőparádé is egyedülálló. Egyes útvonalak több sugárutat és utcát is lefednek, mások csak egy-két háztömbnyi hosszúak, mint például a Bastille-napi ünnepség.

Utcák, ülőhelyek és nézelődés

New York City úttörő Open Streets programja olyan, csak gyalogosoknak fenntartott területeket hozott létre, ahol le lehet ülni és pihenni. A Times Square-en a TKTS-bódé melletti piros lépcső népszerű törzshely. Csakúgy, mint a szomszédos háromszög alakú területen lévő asztalok és székek, valamint a Herald Square és a Madison Square Park környékén. Az ételkocsik gyakran parkolnak a közelben, ahol olcsó ételeket kínálnak. A csak gyalogosoknak szóló séta és városnézés tökéletes élményét nyújtja a Coney Island Boardwalk és a strand, ami mindig ingyenes.

Múzeumok

A múzeumok ingyenes vagy fizetős napokkal ösztönzik a belépést. A bronxi Művészeti Múzeum és a Smithsonian Intézethez tartozó Amerikai Indiánok Nemzeti Múzeuma mindig ingyenes. A Brooklyn Museumba a hónap első szombatján ingyenes a belépés, a Zsidó Múzeum pedig mindig ingyenes szombatonként. A Metropolitan Művészeti Múzeum (The Met) azt kéri, hogy járulj hozzá, amennyit csak szeretnél, ahogy a Whitney Múzeum péntek este és a The Guggenheim szombat este is. Készíts egy listát ezekről a múzeumokról, és nézd meg a honlapjaikat a különleges kiállításokról és programokról.

Ingyenes sport

New York City rengeteg ingyenes szabadidős tevékenységet kínál. A gyalogosok és a futók a Central Park nyerges ösvényét és a Jacqueline Onassis víztározót vonzzák. A kerékpározásra, kocogásra és gyaloglásra is alkalmas kiterjedt útvonal, a Hudson River Park mólói és ösvényei pedig a 96-os mólónál ingyenes kajakozásra is lehetőséget nyújtanak - leckékkel együtt. Ha Brooklynban jársz, a Brooklyn Bridge Park 2. mólójánál ingyen kajakozhatsz.

A Brookfield Place ingyenes ütősportolási lehetőségeket kínál, többek között tollaslabdát, pickleballt és pingpongot hétvégenként a West Side-i és brooklyni helyszíneken. Ugorj be a Paley Parkba, egy zsebparkba az East 53rd Street-en, a Madison és az 5. sugárút között. Élvezd a vízesést és a hangszigetelő zöldövezetet, amely a forgalmas bevásárlóövezet közepén rejtőzik. Olyan, mintha egy ingyenes masszázsban részesülne az elméd.

(Forrás: TravelAwaits)


A figyelmetekbe ajánljuk