Egy jelenet a Squid Game című sorozatból.
Netflix

Több New York-i iskola betiltja a Squid Game jelmezeket Halloweenkor

New York államban három általános iskola betiltotta a Squid Game című Netflix-sikersorozat halloweeni jelmezeit, mert úgy gondolják, hogy azok az erőszakot dicsőítik.


A dél-koreai thriller sorozat eladósodott emberek történetét meséli el, akik egy halálos gyermekjáték-sorozatban hatalmas pénzdíjért versenyeznek. A véres tartalom miatt az iskolák e-mailt küldtek a szülőknek a sorozat "erőszakos üzenetei" miatt – írja a BBC.

Azt mondták, hogy a Squid Game jelmez viseléseaz iskolai rendezvényeken "nem lenne helyénvaló". A New York-i Fayetteville-Manlius körzet iskoláiban irányelvek tiltják a "fegyverként értelmezhető", illetve a "túl véres vagy ijesztő" Halloween-i öltözeteket - mondta Dr. Craig Tice főfelügyelő a CBS Newsnak.

Elmondta, hogy a tanulók a szünetekben a sorozat jeleneteit játszották el, és az igazgatók figyelmeztették a szülőket, hogy "az erőszakos viselkedéssel kapcsolatos játékok nem megfelelőek".

Az Egyesült Államokban a sorozatot a Netflix az érettebb közönségnek szóló besorolással látja el, ami azt jelenti, hogy a sorozat "17 éves korig nem ajánlott".

Egyes szülők azonban állítólag elégedetlenek az iskolák jelmeztilalmával.

Ez egy jelmez. Csak ne hagyják, hogy a gyerekeink megnézzék a sorozatot

– mondta egy nő a CBS-nek.

Egy másik szülő "túlzónak" nevezte a tilalmat.

Egy jelenet a Squid Game c\u00edm\u0171 sorozatb\u00f3l.

Netflix

Nem ez az első iskolai botrány a Squid Game-el kapcsolatban, a hónap elején az angliai Central Bedfordshire-i Tanács azt mondta a szülőknek, hogy "legyenek éberek", mert a gyerekek "a Squid Game programban szereplő játékokat utánozzák".

A figyelmetekbe ajánljuk