​Andrássy Kúria & Spa  kandallója
Andrássy Kúria & Spa

Egy hétvége a pihenés és gasztronómia jegyében: Andrássy Kúria & Spa

Napjainkban az egyik legnagyobb luxus a minőségi pihenés, aminek oltárán mind szeretnénk áldozni. A tarcali Andrássy Kúria & Spa minden tekintetben kiváló választás a feltöltődésre.


Kiszakadni a mindennapok mókuskerekéből nem könnyű, ám ha megfelelő úti célt választunk, az nagyban megkönnyítheti a helyzetünket. A Budapestről két és fél óra alatt megközelíthető Tarcal azért is jó választás, mert már út közben rá lehet hangolódni a pihenésre. És hogy mi vár ránk a Tokaj járásában található Andrássy Kúria & Spaban és környékén? A saját bőrünkön teszteltük le, milyen felfedezni valókat kínál az aktív pihenés szerelmeseinek és a teljes lazulásra vágyóknak a hotel és a térség.

\u200bAndr\u00e1ssy K\u00faria & Spa fogad\u00f3ja

Andrássy Kúria & Spa

Egy kis történelem

Mindennek az alfája és ómegája a megfelelő szállás. A kúria épülete hosszú ideig az Andrássyk tulajdonában állt, majd 2008-ban már mint hotel nyitotta meg kapuit. Tizenegy évvel később került a BDPST Grouphoz, majd egy erős ráncfelvarrásnak köszönhetően mára egyszerre mutatja be a régió szépségét és múltját a modern kor eszközeivel színesítve. A kifinomult belsőépítészeti megoldások már az előtérben igen szembetűnőek: az otthonosság érzését nyújtja egy csipetnyi arisztokrata luxussal meghintve.

\u200bAndr\u00e1ssy K\u00faria & Spa szob\u00e1ban fotel

Andrássy Kúria & Spa

A fogadóban álló kandalló és az abban ropogó fahasábok hamisítatlan őszi-téli hangulatot teremtenek – úgy érezhetjük magunkat, mintha a bekuckózós estékre tartogatott kedvenc filmünkbe csöppentünk volna. A különleges atmoszféra azonban évszaktól függetlenül érezhető és élvezhető a kúria teljes egészében. A szobák inspirációit az Andrássy család fellelhető fotói adták, így ezekben a terekben is a múlt és a jelen találkozik tökéletes harmóniában.

A pihenés 

Akár az aktív kikapcsolódást, akár a passzív pihenést preferáljuk, a Tokaj-Hegyalja szívében lévő szállás esetében jó helyen járunk. Az Andrássy Kúria & Spa meseszép wellness-részleggel vár minket, valamint számos spa kezelés is a rendelkezésükre áll. A barlangfürdő és a belső medence nyújtotta élményeket a nyári hónapokban egy kerti medence teszi teljessé. Bár naphosszat el lehet tölteni ebben az idilli környezetben, érdemes felfedezni a környéket is.

\u200bAndr\u00e1ssy K\u00faria & Spa  wellness r\u00e9szlege

Andrássy Kúria & Spa

Alig néhány percnyi sétára található a szállástól az Áldó Krisztus szobor, ahonnan páratlan kilátás nyílik a környező tájra. Annak, aki ezen a csodás helyszínen vagy a dűlők egyikén szeretne megpihenni, annak lehetősége van piknikcsomagot igényelni a kúriában, hogy a sok finomságot a természet lágy ölén fogyaszthassa el.

piknik Tokajban h\u00e1rom l\u00e1ny

Andrássy Kúria & Spa

A hotelt körülvevő dűlőtúrák egyikét akár gyalogosan, akár terepjárós, vezetett túrával is abszolválhatjuk, utóbbi esetén egy kis adrenalin-fröccs is jár hozzá. És ha már fröccs! Ha valamit nem érdemes vízzel hígítani az a térség nyújtotta borok kínálata. Az igazi ínyenceknek a Patricius Borház felkeresése kerüljön fel a bakancslistájukra, ugyanis a díjnyertes portfólióval bíró pincészet olyan ízkavalkádot kínál poharakba töltve, ami valóban kihagyhatatlan.

Minden, mi szem-szájnak ingere

Bobajka \u00e9tteremben k\u00e9t ember vacsor\u00e1zik

Andrássy Kúria & Spa

Legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról a kúria Bobajka névre hallgató éttermében nem fogunk csalódni. Ahogy az Andrássy Kúria & Spa teljes egésze a hagyománymegőrzésre fókuszál, úgy vendéglátóegysége is a helyi lokális és regionális termékekből építkezik. Varjú Imre séf és csapata a hagyományos fogásokat öltözteti új köntösbe mind megjelenésében, mind pedig ízvilágában. Bármit választunk is a menülapról, csak pozitív élményeink lehetnek, de a zempléni mákos guba, azaz a bobajka igazi kihagyhatatlan desszert – hogy miben rejlik a különlegessége? Ezt a kérdést hagyjuk meg az ízlelőbimbóknak!

Bobajka t\u00e1lalva az asztalon

Andrássy Kúria & Spa

Borvidékről lévén szó, természetesen nem lehet elmenni az étteremben kínált nedűk mellett sem: a 120 tételes, kizárólag tokaji borból álló borsorban, nem csak a nagyobb neves pincék, de a kisebb feltörekvő borászatok italai is megjelennek.

Az Andrássy Kúria & Spa olyan önfeledt kikapcsolódást és gasztronómiai élményt nyújt páratlan környezetben, amit receptre kellene felírni mindenkinek – évente legalább kétszer!

A figyelmetekbe ajánljuk