Új-Zéland
Fotó: Shutterstock

Egyre könnyebb bejutni a világ legszigorúbban ellenőrzött országába

Az Új-Zélandra érkező, onnan induló vagy az országon belüli járatokon már nem kell arcmaszkot viselni, mivel az ország már majdnem visszatért a járvány előtti normális állapothoz.A megbetegedések száma országszerte csökken, a lakosság nagymértékben be van oltva, ezért Jacinda Ardern miniszterelnök megszüntetett gyakorlatilag minden olyan korlátozást, amely Új-Zélandot a világjárvány alatt az egyik legszigorúbban ellenőrzött országgá tette.

A jelzőlámpás rendszert mostantól zöldre állították, és csak a pozitívan tesztelőknek kell hét napig elkülönülniük.

Itt az ideje, hogy biztonságosan lapozzunk egyet, és a korábban alkalmazott rendkívüli intézkedések nélkül éljünk

− mondta Ardern minsizterelnők.

Új-Zélandra mostantól gyakorlatilag nincsenek utazási korlátozások, az érkezés előtti és utáni tesztelési követelmények, és az oltási kötelezettség is megszűnt. Azonban továbbra is minden látogatónak ki kell töltenie egy utazási nyilatkozatot az érkezés előtt, valamint az ország továbbra is arra ösztönzi az érkezőket, hogy az első napon, majd az ötödik vagy hatodik napon végezzenek egy gyors antigénvizsgálatot.

​A légitársaságok menetrendje újra a szokásos

\u00daj-Z\u00e9land

Fotó: Shutterstock

A transz-tasmán (Új-Zéland és Ausztrália közötti) utazási kereslet normalizálódott, és ezzel együtt a repülőjáratok menetrendje is. A Qantas és a Jetstar ismét naponta többször repül az ausztrál nagyvárosokból közvetlenül Aucklandbe, Wellingtonba, Queenstownba, Christchurchbe és Dunedinbe. Az Air New Zealand is hasonló menetrend szerint közlekedik. Arról még nincs hír, hogy a Newcastle-i szezonális járatok újraindulnak-e, és ha igen, mikor.

Az Öböl-menti légitársaságok is újraindították a transz-tasmán repüléseket: a Qatar Airways Adelaide és Auckland között közlekedik, míg az Emirates egyelőre Ausztrálián keresztül továbbra is több új-zélandi várost köt össze Dubajjal. A Qatar legújabb partnere, a Virgin Australia halogatja a visszatérést az egykor népszerű útvonalra, a Brisbane és Queenstown közötti járatok novemberben indulnak újra.

​A trasz-tasmán utazás újra népszerű

Wellington, \u00daj-Z\u00e9land

Fotó: Shutterstock

Ausztrália és Új-Zéland már régóta egymás első számú utazási célpontjai: 2019-ben a Stats NZ szerint mindkét ország mintegy 2,6 millió lakosa repült oda-vissza a Tasman-tengeren át.

A „hosszú fehér felhők földjén" az utazók el vannak kényeztetve a kalandos és kényeztető látnivalók és tevékenységek terén. Síelhetünk Queenstownban, vitorlázhatunk az öböl szigetei között, vagy élhetünk nagyvilági életet a luxushotelekben. Rengeteg csodálatos lehetőséget kínál a nagyvárosok és a kisvárosok felfedezése, de elmenekülhetünk vidéki tájakra is.

Az Új-Zélandra látogatóknak azonban mostantól valamivel többet kell fizetniük a jegyekért, mivel az ország határfeldolgozási illetéke a világjárvány idején 20 új-zélandi dollárról 43 új-zélandi dollárra emelkedett a repülővel érkezőknek, a hajókon érkező utasoknak 36 új-zélandi dollárt kell fizetniük.

A magasabb díjakat a légitársaságok és a hajótársaságok várhatóan a jegyárak emelkedése formájában továbbhárítják.

Forrás: Executive Traveller


A figyelmetekbe ajánljuk