Egy Air New Zealand- repülőgép

Ennyi időt vesz igénybe a világ egyik leghosszabb repülőútja

Az Air New Zealand idén ősszel közvetlen járatokat indít New Yorkból Aucklandbe, amely az első közvetlen járat a keleti partról Új-Zélandra.


Az új útvonal szeptember 17-én indul, a New York-i John F. Kennedy nemzetközi repülőtérről az új-zélandi Auckland nemzetközi repülőtérre – osztotta meg a légitársaság kedden a Travel + Leisure-ral. A járat időtartama 17 óra 35 perc lesz.

A járat alig néhány hónappal azután indul, hogy Új-Zéland májusban megkezdi a beoltott nemzetközi turisták fogadását.

Az utazóknak egy, az indulásuk előtt 48 órán belül elvégzett negatív PCR-teszttel vagy az indulásuk előtt 24 órán belül elvégzett negatív, felügyelt gyors antigénteszt igazolásával kell érkezniük, valamint az érkezésük első napján és az utazásuk 5. vagy 6. napján alá kell vetniük magukat még egy gyors antigéntesztnek.

Az Egyesült Államok mindig is kulcsfontosságú piac volt számunkra, és ez az új útvonal megerősíti elkötelezettségünket a két ország közötti turisztikai lehetőségek növelése iránt

– mondta Greg Foran, az Air New Zealand vezérigazgatója a T+L-nek adott nyilatkozatában.

A járat egy Boeing 787 Dreamliner repülőgéppel közlekedik majd, és 27 business , 33 prémium economy, 215 economy és 13 economy Skycouch (három, fekvő ággyá alakítható economy ülés) helyet foglal magában. A járatokat hétfőnként, csütörtökönként és szombatonként lehet majd igénybe venni.

A prémium kabinokban utazókat relaxáló balzsamokkal, valamint álmosító teákkal és snackekkel kényeztetik, hogy segítsenek nekik leküzdeni a jetlaget.

Aucklandben történő leszállás előtt a prémium kategóriás utasok számára egy klasszikus kiwi flat white-al kiegészített villásreggeli szolgáltatást kínálnak.

Az Air New Zealand idén a világ legbiztonságosabb légitársasága lett. A vállalat jelenleg közvetlen járatokat kínál Los Angelesből, San Franciscóból és Houstonból Új-Zélandra.

Az új útvonal azonban nem a leghosszabb lesz a világon. Ez a megtiszteltetés a Singapore Airlinesé, amely 18 óra 40 perc alatt repül New Yorkból Szingapúrba.

Forrás: Travel+Leisure

A figyelmetekbe ajánljuk