Ezek a kis kupolák ellenállnak a természet kihívásainak, közben pedig teljes mértékben fenntarthatók. Napenergiával termelik az áramot, a vízből szerzik a meleg vizet és megtisztítva bocsájtják ki magukból a vizet.


A francia tervezésű Anthénea lebegő kupolákkal az volt a készítők terve, hogy az összes környezeti kihívásra legyen válasza. A kis luxuslakosztályok a tengerszint növekedésének és a különböző kataklizmikus jelenségeknek is ellenállnak, például meg se kottyan nekik egy tengeri vihar. Ráadásul teljesen önfenntartóak – írja a DesignBoom.


Anthénea - La 1ère suite d'hôtel éco-luxe sur l'eau www.youtube.com


A tetejükön napelemek találhatók, a meleg vizet a tengervízből állítják elő, majd használat után megtisztítva engedik oda vissza, így maximálisan óvják a környezetet.

A tetején egy felnyitható napozó terasz található, míg benne fürdőkád panorámával, továbbá egy kerek formájú, 220 cm átmérőjű nagy ágy is. Háromféle modellben készülnek különböző igényekre, a kis méretű luxusszállodai szoba mellett spa és rendezvények megtartására alkalmas verziója is létezik.

Friss

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért fáj annyira a visszautasítás

Előfordulhat, hogy nem kerültünk be az iskolai sportcsapatba, vagy épp szakítottak velünk. Ilyenkor nagyon fáj a visszautasítás érzése. Vajon miért?

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk