Laknál ebben az önfenntartó, tengeren lebegő minihotelben?

Ezek a kis kupolák ellenállnak a természet kihívásainak, közben pedig teljes mértékben fenntarthatók. Napenergiával termelik az áramot, a vízből szerzik a meleg vizet és megtisztítva bocsájtják ki magukból a vizet.


A francia tervezésű Anthénea lebegő kupolákkal az volt a készítők terve, hogy az összes környezeti kihívásra legyen válasza. A kis luxuslakosztályok a tengerszint növekedésének és a különböző kataklizmikus jelenségeknek is ellenállnak, például meg se kottyan nekik egy tengeri vihar. Ráadásul teljesen önfenntartóak – írja a DesignBoom.


Anthénea - La 1ère suite d'hôtel éco-luxe sur l'eau www.youtube.com


A tetejükön napelemek találhatók, a meleg vizet a tengervízből állítják elő, majd használat után megtisztítva engedik oda vissza, így maximálisan óvják a környezetet.

A tetején egy felnyitható napozó terasz található, míg benne fürdőkád panorámával, továbbá egy kerek formájú, 220 cm átmérőjű nagy ágy is. Háromféle modellben készülnek különböző igényekre, a kis méretű luxusszállodai szoba mellett spa és rendezvények megtartására alkalmas verziója is létezik.

A figyelmetekbe ajánljuk