Conrad Maldives Rangali Island vízalatti étterme

Noha a jelen leginkább az álmodozás időszaka, ne csüggedjünk nagyon, hiszen most legalább van lehetőségünk alaposan megtervezni a jövőbeli utazásainkat. Három ázsiai ország számtalan élménykínálata közül ajánlunk néhányat.


Maldív-szigetek: vacsora a tenger mélyén

A Maldív-szigeteken nyílt meg a világ első víz alatti étterme a luxusszínvonalú Conrad Maldives Rangali Island hotelban. A vacsorát öt méter mélyen, egy üvegfalú teremben fogyaszthatjuk el, miközben gyönyörködhetünk a tenger élővilágában és csodálatos korallzátonyaiban. Az egyedi élményhez természetesen a fúziós menü is igazodik, melyet kiváló nemzetközi borválogatás kísér. Az Ithaa éttermet esküvőkre és egyéb magánrendezvényekre külön is ki lehet bérelni.

Malajzia: Langkawi felfedezése

Hosszú fehér tengerpart, türkiz színű víz – eddig egy átlagos trópusi nyaralóparadicsom, de a malajziai Langkawi ennél sokkal több. Egyrészt nem egyetlen szigetről van szó, hanem egy teljes szigetcsoportról, 99 állandó és 5 apálykor megmutatkozó szigettel, melyek változatos természeti képet mutatnak: hegyekkel, völgyekkel, öblökkel, erdőkkel. A Kőgazdag ázsiaiak című filmben is felbukkanó helyszín élménydús hajókirándulásokkal, felejthetetlen sasetetéssel, lélegzetelállító sétával a Langkawi Skybridge függőhídon, mennyei ételekkel és italokkal kecsegtet. Egy óra repülőúttal érhető el Kuala Lumpurból.

Egyesült Arab Emírségek: gasztroélmények a modern piacon

A Time Out Market koncepciója nem ismeretlen az utazók körében, ugyanis Lisszabonban már évek óta nagy sikerrel üzemel a prototípus a történelmi Mercado da Ribeira épületében. Az egykori patinás piaccsarnok a friss, divatos étkezőhelyeknek köszönhetően trendi találkozóhellyé alakult. 2019-ben további öt modern étkezős piac nyílt Észak-Amerikában, melyeknek Miami, New York, Boston, Chicago és Montréal ad otthont. Hasonló átváltozás vár 2020 végén Dubaj Souk Al Bahar elegáns, vízparti komplexumára, ahova az alapítók a város 16 vezető séfét és éttermét hívták meg egy-egy kisebb bisztró kialakítására. Az étkezési lehetőségeken túl három lounge és kulturális programok is várják majd a helyi lakókat és érdeklődő turistákat.

A figyelmetekbe ajánljuk