Akár 18 000 ember ellátását is biztosítani fogja.


A BIG építészirodája nyerte el azt a pályázatot, amit a malajziai Pineng állam írt ki egy fenntartható és biológiailag sokszínű szigetcsoport létrehozásához. A projekt célja, hogy elősegítse az országban a kultúrális fejlődést, a gazdasági növekedést és élhető helyet biztosítson a helyiek számára.

Youtube/Dezeen

Az épületeket bambuszból, fából és újrahasznosított betonból fogják elkészíteni. Az épületek és kerületek között 50-100 méteres ökológiai folyosókat építenek majd ki, melyekből parkok és természetvédelmi területek lesznek.

Youtube/Dezeen

A tervek szerint a szigeteken törekedni fognak arra, hogy a terület teljesen autómentessé váljon, ezért prioritást élveznek majd a motorosok, biciklisek és a gyalogosok. A körzetek a helyi vízkészletekre, a megújuló energiaforrásokra és a hulladékgazdálkodásra támaszkodnak majd. Különösen ügyelnek rá, hogy a 4,6 kilométer hosszan húzódó nyilvános strandok úgy legyenek kialakítva, hogy meg lehessen óvni a tengerparti övezet féltett kincseit.

Youtube/Dezeen

Az első sziget egy tech-kult központ lesz a tervek szerint, melynek közepén egy 200 hektáros digitális park fog elhelyezkedni, ahol a helyiek és a vendégek megismerkedhetnek a robotika és a VR világával.

Youtube/Dezeen

A második egy üzleti központ lesz, ami a különböző konferenciák és tárgyalások megtartására lesz alkalmas, mindezt rengeteg zöld terület veszi majd körül.

Youtube/Dezeen

Az utolsó a Laguna nevű miniatűr szigetcsoport lesz, ami nyolc kis szigetből fog állni, ezeket egy központi kikötő köré rendezik. Várhatóan itt lesz a legtöbb lakóépület, a vízi élővilág miatt tagolják majd nyolc részre a területet.

Youtube/Dezeen

Forrás: dezeen

Friss

Joe Exotic árverésre bocsájtja a Tigrisvilágban látott ruháit

Mindezt a rácsok mögül.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk