Két tekintélyes fórum két teljesen eltérő listát hozott létre a legszebb országokról. Görögország önmagát tartja a legszebbnek, de van, ahol a legjobb tízbe sem tudott bekerülni.


A Condé Nast Traveller listája

A görögök büszkén hirdetik magukról a Best of Greece oldalon, néhány utazási fórummal összhangban, hogy a tekintélyes amerikai Condé Nast Traveler magazin a világ legszebb országává választotta a hazájukat.

A Condé Nast korábban valóban készített egy összeállítást a világ tíz legszebb országáról, amit a fent látható videóval is alátámasztott.

A top10 tagja Görögországon kívül Horvátország, Norvégia, Costa Rica, a Fülöp-szigetek, Tanzánia, Dél-Afrika, Chile, Marokkó és Malajzia.

A görögök különösebben nem bizonyítják, hogy a magazin szerint valóban az ő hazájuk a legszebb a világon 2020-ban, de a több mint 6000 szigetük, égszínkék tengerük, tengerpartjaik és hegységeik alapján szerintük a lista élén a helyük.

A WorldAtlas listája

D\u00e9l-Afrika

Dél-Afrika

Unsplash / Lina Loos

A szintén tekintélyes WorldAtlas 2019-ben készítette el a maga listáját a földkerekség 10 leggyönyörűbb országáról, és ebbe bizony Görögország be sem került, nemhogy első lett volna.

A WorldAtlasnál Kanada áll az élen, az Egyesült Államok és India került még dobogóra. A top10 közé bekerült továbbá – ebben a sorrendben – Írország, Olaszország, Brazília, Kína, Dél-Afrika, Új-Zéland és Svájc.

Az egyetlen közös pont a két lista közt Dél-Afrika.

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk