A svájci Bernina vasútvonal festői tájakon halad át

A svájci Bernina vasútvonal festői tájakon halad át

5 vonatút, amely online is szemet gyönyörködtető

Ha már végigjártuk az összes virtuálisan látogatható múzeumot, ha már kívülről fújjuk a természetfilmeket és a 360°-os kamerával körbejárható nevezetességeket, de még mindig hiányzik az utazás, akkor „szálljunk vonatra", hiszen még az online térben is igaz lehet, hogy az út legalább olyan élvezetes, mint a megérkezés.


Flam vasút, Norvégia

Minden kétséget kizárólag a világ egyik legszebb vasútvonala húzódik a norvégiai Myrdal és Flam között. A két város között 867 m a szintkülönbség, a közel egyórás út alatt pedig vízesések, hófödte hegyek és csodás kis gazdaságok mellett visz az utunk, így mindenképp érdemes az ablak mellett helyet foglalni.

Wengernalpbahn, Svájc

A Berni-felvidék fogaskerekűje több mint 19 km-es hosszával a világ leghosszabb fogaskerekűjének számít, amely 1903 óta működik a két végállomás, Wengen és Kleine Scheideggen között. A következő videóban a vezetőfülkéből élvezhetjük a tökéletes, tiszta kilátást.

Bernina vasútvonal, Svájc

Az alpesi ország számtalan festői vasútvonallal büszkélkedhet, ilyen a St. Moritzból induló és az olaszországi Torinóba érkező, Bernina-hágón keresztülhaladó vonal is. Virtuális utazásunk során festői falvak, szédítő méretű sziklák és hihetetlenül kék tavak suhannak el az ablakunk mellett.

Bar-Belgrád vasútvonal, Montenegró

Utunk a montenegrói kikötővárosból, Barból indul és 254 alagúton – köztük a világ egyik leghosszabb, több mint 6 km hosszú alagútján – vezet át, míg eljut Szerbia fővárosáig. Az úton hidakban sincs hiány, a teljes szakaszon 234 hídon haladunk át, amelyből az egyik Európa legmagasabb vasúti hídja.

Durango-Silverton vasútvonal, Colorado, USA

A Durango és Silverton között vezető keskeny nyomtávú vasútvonalon haladó gőzősre szállni – még ha csak videón keresztül is – igazi történelmi utazás, amely során az Animas folyó mentén a Colorado hegységbe juthatunk. A felvételeket nézve úgy érezhetjük a vadnyugatra keveredtünk.

Forrás: Travel&Leasure

A figyelmetekbe ajánljuk