Budapest

A Budapesti Építész Kamara jóvoltából létrejött egy térképes adatbázis, amely számba veszi az elmúlt időszak legszebb kortárs épületeit.


A Budapest Legenda oldalon megtalálható adatbázis nagy részét az elmúlt két évtized Budapest Építészeti Nívódíja elismerésben részesült épületei adják, de akad bőven más elismeréssel jutalmazott alkotás is.

A Budapest Legenda célja, hogy a budapesti kortárs építészet kiemelkedő alkotásait bemutathassák a nyilvánosság előtt is, beleértve a turistákat és az építészet iránt érdeklődő laikus közönséget is.

A fővárosi kerületeknek és más szakmai szervezeteknek is lehetősége nyílik rá, hogy a saját látókörükben megvalósult, példaértékűnek tartott alkotásokat jelölhessék a Budapesti Legenda oldalára. A Budapesti Építész Kamara szakmai szempontú döntése alapján az így kiválasztott épületek tovább frissíthetik a már meglévő tartalmat.

Az épületeket interaktív térképre rakták, így helyileg könnyen behatározhatjuk, hogy hol találhatóak. Számos hotel, piac és metrómegálló is felkerült a listára.

Mutatunk pár remekművet, ami felkerült az oldalra, de mindenképp érdemes ellátogatni a Budapesti Legenda weblapjára is.

CEU

A figyelmetekbe ajánljuk