pokémon
Shutterstock

Több mint 100 millió forintért kelhet el a világ legnagyobb Pokémon-gyűjteménye

A Pokémon franchise több mint 20 ezer tárgyát lehet megvásárolni még ebben a hónapban az Egyesült Királyságban.

A Hansons aukciósház egy Hertfordshire megyei nőtől szerezte meg a tételt, aki Guinness-rekordot szerzett a legnagyobb Pokémon-gyűjteményével – írja a Robb Report a BBC alapján.

A felajánlott dolgok között a régi akciófiguráktól kezdve az eredeti poszterekig minden megtalálható; mindezek pedig több mint 300 ezer fontot, nagyjából 140 millió forintot érhetnek összesen – az aukció pedig október 18-án kezdődik.


Több mint 20 ezer egyedi tárgy van, ami világrekordot jelent egyetlen Pokémon-gyűjtemény esetében. A gyűjtőkártyákkal teli mappáktól kezdve a lepecsételt dobozkészleteken, ritka kártyás könyveken, írószereken és élelmiszereken át a nehezen fellelhető tárgyakig, figurákig, plüssjátékokig, Pokémon-állványokig, ruhákig, ruházati cikkekig és még sok minden másig terjed

– magyarázta David Wilson-Turner, a Hansons aukciósház játékrészlegének vezetője.

Az eladó több mint 25 éve gyarapítja kincsestárát, és a világ minden tájáról szerzett már be dolgokat, többek között az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Franciaországból és Japánból is. A nő az aukciósháznak elmondta: anyagi okokból mondott le az ereklyékről.

Gyermekkoromtól kezdve minden zsebpénz és megtakarítás minden fillérje Pokémonokra ment, és amikor karácsonyra és születésnapokra került sor, a Pokémon-ajándékok domináltak.

– mondta.

A nő egyetlen tárgyat szándékozik megtartani csupán: a Guinness-világrekordot igazoló oklevelét – ez korábban a Herfordi Múzeumban volt kiállítva egy popkultúra-kiállítás részeként.

Ha egy-két licitet fontolgatunk, érdemes megjegyezni, hogy a gyűjtemény bővítése nem olcsó mulatság: csak egy Pocket Monsters Japanese Promo „Illustrator" Holographic Pikachu kártya például 900 ezer dollárért kelt el még márciusban, ami új rekord a Poké-sorozatban. De néhány hónappal később youtuber Logan Paul youtuber került a címlapokra, amikor 5,27 millió dollárt fizetett egy egyedi kártyáért, amiből NFT-t csinált.


A figyelmetekbe ajánljuk