A Louvre múzeum.

A kultúra nem ismer határokat: öt múzeum, amit mindenképp látnod kell!

Sokak szerint a múzeumok a kultúra és a történelem valódi szentélyei, az ilyen típusú intézmények legfőbb feladat, hogy megőrizzék és bemutassák az emberiség legféltettebb kincseit. Az alábbi cikkben öt olyan múzeumot mutatunk be, amit mindenképp látnod kell.

Louvre, Párizs

A Mona Lisa a Louvre-ban.

Federico Scarionati/Unsplash

A Louvre már régóta a világ egyik leghíresebb múzeuma, 2019-ben 9,6 millióan, 2020-ban pedig 2,7 millióan látogattak el a francia főváros ikonikus helyszínére. Mielőtt múzeummá vált, az épület palota volt, így már a külseje miatt is megéri ellátogatni oda. A történelmi falakon belül olyan ünnepelt műalkotások találhatóak, mint a Mona Lisa és a Milói Vénusz.

Tate Modern, London

A Tate Modern London \u00e9p\u00fclete.

Matthew Waring/Unsplash

A Tate Modern a Londonban, Liverpoolban és Cornwallban található művészeti galériák egyik legfontosabb épülete. A művészeti gyűjtemény mellett a múzeumban olyan kiállítások is megtalálhatóak, amelyek lehetővé teszik a látogatók számára, hogy interakcióba lépjenek a világhírű művekkel, illetve az érdeklődők bővebb betekintést kaphatnak a műalkotások keletkezésének részleteibe.

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid

A Reina Sofía a 20. századi spanyol művészet szentélyeként számos műalkotásnak ad otthont állandó gyűjteményében, valamint a változó kiállításokban. Ha a látogatók végeztek a hatalmas múzeum felfedezésével, a szomszédos parkon keresztül elsétálhatnak a Palacio de Cristalba, a szinte teljes egészében üvegből készült konzervatóriumba is.

The Metropolitan Museum of Art, New York

A Metropolitan Művészeti Múzeum, ismertebb nevén a Met, a nyugati félteke legnagyobb művészeti múzeumának vallja magát. A több mint kétmillió művet számláló állandó gyűjtemény és a váltakozó vendégkiállítások sorozata révén rengeteg látnivalót és tennivalót kínál. Itt található többek között Katsushika Hokusai A nagy hullám című alkotása, de a nagyközönség Monet és Van Gogh festményeit is megcsodálhatja a Metben.

Smithsonian National Museum of Natural History, Washington, D.C.

A Smithsonian m\u00fazeum belseje.

J. Amill Santiago/Unsplash

A washingtoni Smithsonian múzeum a Föld történetét meséli el, például a bolygó kezdeti időszakát és az élet evolúcióját. A kiállítások között szerepel a Csontcsarnok (óriási tengeri teknős és repülő hal csontvázakkal) és az Emberi eredet csarnoka.

Forrás: Travel+Leisure

A figyelmetekbe ajánljuk