Oltási igazolvány és maszkhasználat ellenében rengeteg múzeum vált látogathatóvá.


Nemrég írtunk arról, hogy kinyitottak a mozik, mivel enyhítettek a járványügyi korlátozásokon. Most a múzeumok is kinyitják kapuikat a látogatók előtt.

Tegnap, május negyedikén ünnepelte 125. születésnapját a Műcsarnok, a jeles alkalomból pedig megnyílt az oltási igazolvánnyal rendelkező érdeklődők számára. A fény képei című fotókiállítás remélhetőleg vonzani fogja a közönséget.

A Ráth György-villa, vagyis az Iparművészeti Múzeum kiállítóhelye szintén tegnap óta fogad látogatókat. A legelső érdeklődőket a kiállítóhely azzal lepte meg, hogy a múzeum vezetői és kurátora személyesen fogadták őket. A kiállítások témái között szerepel a szecesszió, valamint a kortárs cseh üvegművészet is.

Május eleji nyitással a Petőfi Irodalmi Múzeum is látogathatóvá vált. Az oltási igazolványokat a jegypénztárnál, személyi igazolvánnyal együtt kell felmutatni a múzeumban. Kiskorúak pedig csak felügyelettel vehetnek részt a kiállításokon.

Május 8-án nyit emellett az Aquincumi Múzeum, amely az első hétvégén ingyenesen teszi látogathatóvá kiállításait. Szombaton és vasárnap izgalmas romkerti sétákkal várják az érdeklődőket, ám az oltási igazolás itt is kötelező.

Ezek mellett vidéken is sorra nyitnak a múzeumok. Pécsett a Janus Pannonius Múzeumban megnyílt a Csontváry-, a Vasarely- és a Zsolnay-kiállítás. Salgótarjánban is szeretettel várják az érdeklődőket a Dornyay Béla Múzeumban.

Szegeden május 7-től, Szolnokon május 11-től látogathatunk múzeumokat. Az erdélyi múzeumok csak akkor nyithatnak, ha zöld besorolást kapnak a romániai kormányrendelet szerint, ez pedig az adott település járványügyi besorolásától függ.

(Forrás: Kultúra)


Friss

Paul Rudd még egyszer utoljára megtréfálta Conant

Conan O'Brien late night comedy műsora hamarosan véget ér, a színész pedig nem hagyta ki az alkalmat egy utolsó poénra.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Toyota robotja szelfizés közben töröl asztalt

A robotoknak nagy problémát okoznak a visszaverődő és áttetsző felületek, a Toyota megoldotta a problémát.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Christoph Waltz és Willem Dafoe westernt forgat

A filmet egy élő legenda, Walter Hill jegyzi, akinek többek között a 48 órát is köszönhetjük.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk