Dinoszaurusz csontváz a múzeumban emberekkel

A New York-i Természettudományi Múzeum előcsarnoka

Online tárlatok – A New York-i Természettudományi Múzeum

A koronavírus ugyan sok kulturális programtól megfosztott minket, de sok esetben olyan lehetőségeket nyitott meg előttünk, amire nem is számítottunk. Így például otthonunk kényelméből tehetünk virtuális túrát New York egyik leghíresebb múzeumában.


A természettudományok otthona

A Manhattan közepén, közvetlenül a Central Park mellett álló Amerikai Természettudományi Múzeum azok számára is ismerős lehet, akik még nem jártak a metropoliszban, hiszen számtalan filmben felbukkan az ikonikus épület külseje és belseje is. Harminckétmillió darabos gyűjteménye számtalan tudományterületet érint, a kollekció pedig 45 hatalmas teremben kapott helyet, így nem csoda, hogy egy nap nem is elegendő a teljes bejárására.

A múzeum weboldalán online is bepillanthatunk a tárlatokba, köztük a legismertebb, a dinoszauruszokat, az ősemberek életmódját és az óceánok élővilágát bemutató termekbe is. A virtuális tárlatoknak hála itthonról is úgy érezzük majd, hogy ott állunk a hatalmas dinoszauruszcsontvázak tövében, megcsodálhatjuk a valós méretű, plafonra függesztett kékbálnát és bepillanthatunk az emberi faj fejlődésének szakaszaiba is.

A figyelmetekbe ajánljuk