Hogy a svájci Audemars Piguet gyártotta órák műalkotásszámba mennek, az eddig sem volt kérdés. Most viszont rangjuknak megfelelő, extra dizájnos múzeumban csodálhatjuk meg a márka leghíresebb darabjait.


Spirál a földben

Audemars Piguet Museum

Audemars Piguet Facebook oldal

A luxusóramárka történetének emléket állító svájci Audemars Piguet Museum különleges, spirálalakú formát a dán sztárépítész, Bjarke Ingels álmodta meg épp oda, ahol Jules Louis Audemars és Edward Auguste Piguet 1875-ben megalapította kis óraműhelyét. Az egykori faházból azóta egy gyár nőtte ki magát, az új kiállítóhely pedig ámulatba ejtő méretű a maga 25 000 négyzetméterével.

A spirálforma egyébként ismerős lehet az építészetrajongóknak: a New York-i Hudson Yards tekeredő kilátója is Ingels nevéhez fűződik, de ő jegyzi többek közt a Google kaliforniai főhadiszállását is.

A múzeum belső tere is izgalmakat ígér

Audemars Piguet Museum

Audemars Piguet Facebook oldal

Bent a múzeumban 300 apró csodát őriznek, a tárlat pedig végigvezet a svájci óragyártás technológiájának kezdeteitől egy 1610-es készítésű zsebórán át a mai legmodernebb darabokig, felbecsülhetetlen értéket képviselve.

A múzeum tartogat izgalmakat olyan látogatóknak is, akiknek fogalmuk sincs ezeknek a tökéletes szerkezeteknek a mibenlétéről, de természetesen a conoisseurök is számtalan csemegére lelhetnek.

A múzeum látogatása egyelőre csak előre bejelentkezéssel lehetséges, ezt ide kattintva lehet megtenni.

Forrás: Robb Report

Friss

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Youtube/Sarah Lee

Világrekordot jelentő összegért kelt el egy pásztorkutya

Egy jó pásztorkutya aranyat ér.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk