parmezánnal sült brokkoli
Fotó: Shutterstock

Nem szereted a brokkolit? Próbáld ki így!

Bár egy hihetetlenül egészséges zöldségről van szó, jellegzetes íze miatt sokan nem igazán rajonganak a brokkoliért. Ha te is azok közé tartozol, akiknek elkél egy kis plusz íz ahhoz, hogy gyakrabban fogyasszák, most mutatunk egy tökéletes és egyszerű receptet.


Bár keveseknek jutna eszébe parmezánt használni egy brokkolis ételhez, az olasz sajt kiválóan kiegészíti a brokkoli ízét és állagát. Mindez csak még izgalmasabb lesz, ha sütőben készítjük el a zöldséget, hiszen így a brokkoli és a megpirult sajt tökéletes párost alkot. Ezután már csak némi paradicsompürére és egy kis zsemlemorzsára lesz szükségünk, és máris kész lesz a meglepően tápláló és ízletes vegetáriánus fogás.

​Hozzávalók:

  • Kb. 2 nagyobb darab brokkoli;
  • 80 ml paradicsompüré;
  • 55 g reszelt parmezán;
  • 4 evőkanál olívaolaj;
  • fél teáskanál só;
  • fél teáskanál fokhagymapor;
  • negyed teáskanál szárított oregánó;
  • negyed teáskanál kristálycukor;
  • frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint;
  • kb. 60 g panko zsemlemorzsa.
s\u00fclt brokkoli parmez\u00e1nnal

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

​Így készítsük el:

  1. Melegítsük fel a sütőt 230 Celsius-fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és olajozzuk meg.
  2. Vágjuk apróbb darabokra a brokkolit. Mossuk meg, majd töröljük le róla a vizet, és helyezzük el a tepsiben. Szórjuk rá a parmezánt, majd adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, a paradicsompürét, a sót, negyed teáskanál fokhagymaport, a szárított oregánót és a cukrot.
  3. Borsozzuk, majd kézzel vagy kanál segítségével forgassuk alaposan össze a fűszerekkel és a sajttal.
  4. Süssük nagyjából 15-20 percig, amíg a brokkoli meg nem puhul.
  5. Közben egy serpenyőben közepes lángon pirítsuk meg a pankomorzsát 1 evőkanál olívaolajon. Keverjünk bele egy negyed teáskanál fokhagymaport, sózzuk, majd tálalás előtt szórjuk meg vele a brokkolit. A tányéron ízlés szerint reszeljünk még parmezánt az ételre, majd azonnal fogyasszuk.

Forrás: Étterem.hu

A figyelmetekbe ajánljuk