Ha úgy érzed, kicsit túltelítődtél az ünnepek alatt, és valami könnyedre van szükséged, ennél a brokkolisalátánál nehezen találsz majd jobb opciót. Mutatjuk a gyorsan elkészíthető receptet, ami egyetlen összetevő kihagyásával azonnal vegetáriánussá alakítható.
Hozzávalók:
- 6 szelet szalonna, keresztben 1-2 centiméteres darabokra vágva
- 500 gramm brokkolivirág, torzsa nélkül
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gramm só
- 1 gramm frissen őrölt fekete bors
- fél vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 1 közepes citrom
- 85 gramm feta sajt, morzsolva
- 50 gramm egész, héjas, pörkölt mandula, nagyobb darabokban
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Ez is érdekelhet! Kiadós reggelire vágysz? Készítsd el a franciák kedvenc pitéjét!
Így készül:
- A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A 6 szelet szalonnát tegyük egy sütőlapra, majd süssük 5 percig.
- Közben a brokkolivirágot tegyük egy nagy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, adjuk hozzá a sót és a borsot, majd forgassuk össze.
- Vegyük ki a sütőlapot, a benne lévő szalonnát forgassuk össze a vékonyra szelt hagymával, és rendezzük el őket egyenletesen. A sütőlap másik felére tegyük a brokkolit.
Ha tovább olvasnál: Egészséges, egyszerű és mennyei: így készül a zaatar fűszeres csirkecomb
- Süssük addig, amíg a brokkoli enyhén megbarnul, a szalonna pedig ropogós lesz – ez körülbelül 20-25 percig fog tartani.
- Vegyük ki a hozzávalókat a sütőből. Reszeljük finomra egy közepes citrom héját, és szórjuk rá a brokkolira és a hagymás szalonnára, majd öntsük rá a citrom felének levét is. Adjuk hozzá a fetát és a pörkölt mandulát, majd forgassuk össze, és tálaljuk.
Forrás: The Kitchn