sült zöldségek egy serpenyőben
Fotó: Shutterstock

Ha könnyed, mégis laktató vacsorára vágysz: mutatjuk a sült brokkolisaláta receptjét

Ha úgy érzed, kicsit túltelítődtél az ünnepek alatt, és valami könnyedre van szükséged, ennél a brokkolisalátánál nehezen találsz majd jobb opciót. Mutatjuk a gyorsan elkészíthető receptet, ami egyetlen összetevő kihagyásával azonnal vegetáriánussá alakítható.


​​Hozzávalók:

  • 6 szelet szalonna, keresztben 1-2 centiméteres darabokra vágva
  • 500 gramm brokkolivirág, torzsa nélkül
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gramm só
  • 1 gramm frissen őrölt fekete bors
  • fél vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 1 közepes citrom
  • 85 gramm feta sajt, morzsolva
  • 50 gramm egész, héjas, pörkölt mandula, nagyobb darabokban

​Így készül:

  • A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A 6 szelet szalonnát tegyük egy sütőlapra, majd süssük 5 percig.
  • Közben a brokkolivirágot tegyük egy nagy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, adjuk hozzá a sót és a borsot, majd forgassuk össze.
  • Vegyük ki a sütőlapot, a benne lévő szalonnát forgassuk össze a vékonyra szelt hagymával, és rendezzük el őket egyenletesen. A sütőlap másik felére tegyük a brokkolit.
  • Süssük addig, amíg a brokkoli enyhén megbarnul, a szalonna pedig ropogós lesz – ez körülbelül 20-25 percig fog tartani.
  • Vegyük ki a hozzávalókat a sütőből. Reszeljük finomra egy közepes citrom héját, és szórjuk rá a brokkolira és a hagymás szalonnára, majd öntsük rá a citrom felének levét is. Adjuk hozzá a fetát és a pörkölt mandulát, majd forgassuk össze, és tálaljuk.

Forrás: The Kitchn

A figyelmetekbe ajánljuk