Marhás-brokkolis tészta
Fotó: Shutterstock

Pofonegyszerű, laktató és pillanatok alatt kész ez a tészta

Egyszerű, mégis tápláló vacsorára vágysz? Próbáld ki ezt a marhás-brokkolis tésztát!

A tésztaételek általában könnyen, gyorsan elkészíthetők és laktatók is, így nem csoda, hogy sokan nyúlnak ehhez az alapanyaghoz egy-egy fogás elkészítése során. Ha viszont már unod a szokásos bolognai vagy carbonara spagettit, most mutatunk egy olyan brokkolis-marhahúsos tésztát, ami garantáltan elnyeri mindenki tetszését! Recept.

Hozzávalók:

  • 250 g tészta (ízlés szerint udon, ramen, soba vagy spagetti)
  • 1 nagy fej brokkoli
  • 450 g sovány darált marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 friss gyömbér
  • 300 ml csirkealaplé (helyettesíthető vízzel)
  • 300 ml szójaszósz vagy tamari

Ezt is olvasd el! Mit takar pontosan a kontinentális reggeli, és hogyan lett ennyire népszerű? Eláruljuk!

  • 2 evőkanál osztrigaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál só, plusz a tésztához szükséges mennyiség
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • vékonyra szeletelt újhagyma (díszítéshez)
  • pirított szezámmag (díszítéshez)

Így készül:

Marh\u00e1s-brokkolis t\u00e9szta

Az étel bármilyen tésztaféléből elkészíthető

Fotó: Shutterstock

1. Egy nagy lábasban forraljuk fel az előre besózott vizet, majd adjuk hozzá az általunk választott tésztát. Fontos, hogy 2 perccel kevesebb ideig főzzük annál, mint amit az elkészítési javaslatban ajánlanak. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le és alaposan öblítsük át hideg víz alatt.

2. Vágjuk fel a brokkolit kisebb rózsákra, majd vágjuk finomra a fokhagymát. A gyömbért először hámozzuk meg, majd szintén vágjuk kisebb darabokra.

3. Egy közepes tálban keverjük össze a fokhagymát, a gyömbért, a csirkealaplevet (helyettesíthető vízzel), a szója- és osztrigaszószt, a mézet és a kukoricakeményítőt.

Ez is érdekelhet! Különleges desszertre vágysz? Íme a legismertebb portugál édesség receptje

4. Hevítsünk egy evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes-magas hőmérsékleten, majd adjuk hozzá a darált húst. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és nagyjából 5-7 perc alatt pirítsuk meg a húst.

5. Ezután adjuk hozzá a brokkolit és a maradék alaplevet vagy vizet. Nagyjából 3-5 percig fedő alatt főzzük.

6. A brokkolis húshoz adjuk hozzá az előzőleg elkészített szószt és a megfőtt tésztát. Az egészet főzzük tovább, nagyjából 2-3 percig, amíg a szósz teljesen be nem vonja a tésztát.

7. Finomra vágott újhagymával és pirított szezámmaggal tálaljuk.


A figyelmetekbe ajánljuk