Hozzávalók:
- 250 g tészta (ízlés szerint udon, ramen, soba vagy spagetti)
- 1 nagy fej brokkoli
- 450 g sovány darált marhahús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 friss gyömbér
- 300 ml csirkealaplé (helyettesíthető vízzel)
- 300 ml szójaszósz vagy tamari
Ezt is olvasd el! Mit takar pontosan a kontinentális reggeli, és hogyan lett ennyire népszerű? Eláruljuk!
- 2 evőkanál osztrigaszósz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál só, plusz a tésztához szükséges mennyiség
- 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- vékonyra szeletelt újhagyma (díszítéshez)
- pirított szezámmag (díszítéshez)
Így készül:
Az étel bármilyen tésztaféléből elkészíthető
Fotó: Shutterstock
1. Egy nagy lábasban forraljuk fel az előre besózott vizet, majd adjuk hozzá az általunk választott tésztát. Fontos, hogy 2 perccel kevesebb ideig főzzük annál, mint amit az elkészítési javaslatban ajánlanak. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le és alaposan öblítsük át hideg víz alatt.
2. Vágjuk fel a brokkolit kisebb rózsákra, majd vágjuk finomra a fokhagymát. A gyömbért először hámozzuk meg, majd szintén vágjuk kisebb darabokra.
3. Egy közepes tálban keverjük össze a fokhagymát, a gyömbért, a csirkealaplevet (helyettesíthető vízzel), a szója- és osztrigaszószt, a mézet és a kukoricakeményítőt.
Ez is érdekelhet! Különleges desszertre vágysz? Íme a legismertebb portugál édesség receptje
4. Hevítsünk egy evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes-magas hőmérsékleten, majd adjuk hozzá a darált húst. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és nagyjából 5-7 perc alatt pirítsuk meg a húst.
5. Ezután adjuk hozzá a brokkolit és a maradék alaplevet vagy vizet. Nagyjából 3-5 percig fedő alatt főzzük.
6. A brokkolis húshoz adjuk hozzá az előzőleg elkészített szószt és a megfőtt tésztát. Az egészet főzzük tovább, nagyjából 2-3 percig, amíg a szósz teljesen be nem vonja a tésztát.
7. Finomra vágott újhagymával és pirított szezámmaggal tálaljuk.