Verseskötetet adnak ki Jim Morrison ismeretlen költeményeiből
Jim Morrisonnak, a The Doors egykori frontemberének közel 600 oldalnyi írása jelenik meg június 8-án.Jim Morrison összegyűjtött művei: Vers, folyóiratok, átiratok és szövegek címmel jelenik meg a kötet, 50 évvel az énekes halála után.

A könyv tartalmazni fogja a soha nem látott alkotásokat, beleértve a fel nem vett dalszövegeket, verseket, személyes kommentárokat, rajzokat és fotókat is, bár a kötetben szerepelek majd olyan költemények is, amelyeket már ismer a közönség. Megközelítőleg 600 oldalt tesz majd ki, így ez lesz a Gyíkkirályként becézett zenész műveinek legátfogóbb gyűjteménye.

Különösen figyelemre méltóak lesznek majd azok az írások, amik Morrison legviharosabb és legtitokzatosabb éveiből származnak. A felfedezett naplóból olyan részek is napvilágot látnak majd, ami az 1970-es Miamiban folytatott tárgyalásáról szól, amikor obszcén és trágár megnyilvánulásai miatt vádat emeltek ellene. Valamint elolvashatjuk az énekes utolsó napjaiban készült írásait is, melyeket Párizsban vetett papírra.

Generációjának legnagyobb költője volt"

– nyilatkozta róla a HarperCollins főszerkesztője, Elizabeth Sullivan, majd hozzátette, hogy a kötet kizárólag Jim Morrison családjának engedélyével és aktív közreműködésével jelenik meg.

Morrison művészetére olyan költők voltak hatással, mint William Blake, Percy Bysshe Shelley, Oscar Wilde, Jack London, vagy Jack Kreouac.

Halála előtt pedig többször is azt emlegette, hogy ő lesz harmadik, bár ekkor még senki sem tudta, mire gondol pontosan. Utóbb azonban mindenre fény derült. Jimi Hendrix és Janis Joplin után ő lett a harmadik 27 évesen elhunyt zenész, ezzel pedig harmadik tagja az úgynevezett 27-esek klubjának.

(Ultimateclassicrock)

Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk