Elhitették vele, hogy űrutazó, a jegyét is megvette a visszaútra
Shutterstock

Illusztráció, természetesen

Elhitették vele, hogy űrutazó, a jegyét is megvette a visszaútra

Az év elején egy magát űrhajósnak kiadó szélhámos vert át egy nőt. A csaló azt állította, hogy az ISS fedélzetén van, és a visszautazáshoz pénzre van szüksége. Elhitték.

A csaló, aki orosz űrhajósnak adta ki magát, végül 4,4 millió jent, nagyjából 13 millió forintot vett el egy 65 éves japán nőtől, miután azt állította, hogy a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén van, és pénzre van szüksége, hogy vissza tudjon utazni a Földre –írja a Futurism.

A szélhámos azt állította, hogy szerelmes a nőbe, és Japánban akar vele új életet kezdeni – természetesen azzal a feltétellel, hogy a nő fizeti a hazautat.

Az ismeretlen csaló úgy győzte meg a nőt, hogy olyan űrügynökségeket emlegetett, mint a NASA és a JAXA, a japán űrügynökség. Azt is elmondta a nőnek, amikor napokig nem tudott kapcsolatba lépni vele, hogy az ISS fedélzetén a rossz a térerő – még ha az űrben nincs is mobilszolgáltatás.

Természetesen az asztronautáknak nem kell pénzt gyűjteniük a Földre való visszatéréshez, ez „benne van a jegyárban", ami könnyen elérheti a több tízmillió dollárt.

Végül a nő összesen öt kifizetést küldött, majd észbe kapott, és feljelentette a csalót a rendőrségen – az viszont nem derül ki a Futurism cikkéből, hogy a csalót letartóztatták-e és visszakerült-e a nő pénze.

Egyébként nem ez az első eset, hogy ilyesmi történik: 2016-ban egy férfi, aki azt állította, hogy Nigéria első űrhajósa, és egy orosz űrhajó fedélzetén ragadt, ami miatt 3 millió dollárra van szüksége ahhoz, hogy hazatérhessen.


A figyelmetekbe ajánljuk