RB Leipzig focicsapat
Twitter/RB Leipzig

A Lipcse kezdője feleannyiba fájt, mint Neymar

A Paris Saint-Germain könnyedén átlépett az RB Leipzig csapatán a Bajnokok Ligája tegnapi elődöntőjében. Ha összehasonlítjuk a két csapat átigazolási politikáját, akkor válik leginkább nyilvánvalóvá, hogy mennyire Dávid és Góliát összecsapása volt a meccs.A bejegyzés megtekintése az Instagramon

TEAM 🔴⚪️ #DieRotenBullen #MissaoFinal #MakeEveryMomentCount #RBLPSG

RB Leipzig (@dierotenbullen) által megosztott bejegyzés,

Kedden este a Paris Saint-Germain sima 3-0-s győzelemmel masírozott be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe a két magyar válogatott játékost, Gulácsi Pétert és Willy Orbant felvonultató RB Leipziggel szemben. A meccs kapcsán megvizsgáltuk, micsoda ordító különbség volt a két csapat között a háttérben, az anyagiakat tekintve. Mondhatni, a lipcseiek 100 euróval a zsebükben ettek egy 100 ezer dolláros étteremben.

AZ RB Leipzig átigazoláspolitikájának alapja, hogy olcsón vesznek fiatal tehetségeket, akik aztán Lipcsében sztárrá válnak. A német csapatot kinövő sztárok pedig eredeti áruk többszöröséért váltanak csapatot. Naby Keita 60 millió euróért igazolt anno a Liverpoolba, Timo Werner pedig 53 millióért távozott ezen a nyáron a Chelsea-be. Ennek a két játékosnak az eladása többet hozott, mint amennyibe a Bajnokok Ligája elődöntőjébe nevezett kezdőjük került összesen.

Gulácsi Péter, Dayot Upamecano, Konrad Laimer és Marcel Sabitzer a testvércsapat Salzburgtól érkezett 3, 10, 7, illetve 4 millió euróért cserébe. Yussuf Poulsen a Lingby-ből 1,55 millióért, Lukas Klostermann a Bochumtól 1 millióért, a legdrágább Kevin Kampl a Bayer Leverkusentől 20 millióért, az egykori Barcelona tehetség Dani Olmo a Dinamo Zagrebtől 19 millióért, Nordi Mukiele a Montpelliertől 16 millióért, Christopher Nkunku pedig pont a Paris Saint-Germaintól 13 millióért igazolt Lipcsébe. Ez összesen 94,55 millió euró. Ezen az összegen persze még emelhet Angelino, aki csak kölcsönben van a Manchester City-től, őt 30 millióért véglegesíthetik a szezon végén.

Ez a szám még durvább, ha összehasonlítjuk azzal, hogy a PSG tegnapi kezdőjének támadóhármasa együtt vagy akár egyenként mennyibe került. Neymar 222 millióért igazolt Párizsba Barcelonából, Kylian Mbappé 145 millióért a Monaco-tól, míg Angél Di María 63 millióért a Manchester Unitedtől. A három játékos összesen 430 millióba került, de a legolcsóbb Di María is annyiért igazolt a francia fővárosba, amennyiből kijött a lipcseiek teljes kezdője. Angelino esetleges véglegesítésével is kevesebbe került mind a 11 játékosuk, mint Mbappé egyedül, és kevesebb, mint fele annyiba, mint Neymar.

(Forrás: Transfermarkt)

A figyelmetekbe ajánljuk