Ráadásul fogjuk idővel még ennél is közelebbről látni, hála egy különleges, a Föld és a Vénusz körül keringő űrszondának, ami a mostaninál is közelebb fog kerülni az égitesthez. De már a mostani is példátlan, ilyen közelről még sosem készültek fotók.


Megérkeztek az első fotók, amik a NASA és az Európai Űrügynökség közös, Solar Orbiter nevű űrszondája készített, ami a Föld és a Vénusz körül kering és képeket készít közben, a végeredmény pedig még a kutatókat is meglepte. Nem számítottak rá ugyanis, hogy első kisérletre ennyire jó és részletes képeket sikerül vele készíteni az égitestről – írja a Verge.

NASA

A szonda 77 millió kilométer közel tudott merészkedni a Naphoz, ami nagyjából a távolság fele a bolygónk és a csillag között. Ennél ugyan merészekedett már közelebb szonda, de az nem készített fotókat. A tervek szerint még ennél is közelebb fog kerülni, ahogy tovább kering pályáján a szonda, idővel pedig 42 millió kilométerre meg fogja közelíteni legközelebbi csillagunkhoz.

NASA


Friss

A Converse leporolta régi retrócipőit

CX kollekciójának új darabjai régi klasszikusok újragondolt verziói.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Miley Cyrus egy halom sztárral feldolgozta a Metallica klasszikusát

A feldolgozáson közreműködött Elton John, a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, WATT és Yo-Yo Mama mellett a Metallica basszusgitárosa, Robert Trujillo is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Úgy tűnik, befejeződött a Hubble küldetése

A Hubble még a múlt héten adta meg magát, de akkor még nem tűnt olyan nagynak a baj.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk